Foto: Robin Roots
Eesti uudised
29. aprill 2020, 10:03

VIDEO | Popov pealinna infotunnis: Tallinnas on viiruse haripunkt seljatatud

Tallinna linnavalitsuse kolmapäevasel pressikonverentsil on kohal linnapea Mihhail Kõlvart, politseikolonelleitnant Jelena Mirošnitšenko ja Terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht dr Arkadi Popov. Teemadeks on koroonaviiruse levik Tallinnas, vajalikud meetmed viiruse leviku tõkestamiseks ja piirangutest loobumise tingimused.
 

Kõlvarti sõnul plaanib Tallinn saada järgmiseks nädalaks valmis konkreetse kriisist väljumise plaani.

Kõlvarti sõnul ei ole linna valmis avama avalikke spordiplatse, kuson ka trenažöörid. Seda sellepärast, et linn ei suuda tagada, et kõiki trenažööre pärast igat kasutuskorda desinfitseeritakse. „See ei ole lihtsalt võimalik. Tallinnas on üle 50 sellise platsi ja see eeldaks, et igal platsil iga trenažööri juures on ametnik, kes kontrollib ja desinfitseerib,“ sõnas ta.

Terviseamet: viiruse tipp on Tallinnas seljatatud

Popovi sõnul on eelmisel nädalal Tallinnat ja Harjumaad puudutav mure võtnud veidi positiivsema suuna. „Möödunud nädalal oli meie murekohaks see, et Tallinnas olid kõige aktiivsemad eakad ja see on õnneks muutunud. Haigestumise tipp Tallinnas on meil juba seljataga ja see juhtus meil 16.–21. aprilli vahemikus,“ seletas Popov.

Popovi sõnul teab terviseamet rohkem kui kahe kolmandiku Tallinna juhtude puhul, kust inimene koroonaviiruse külge sai. „See on positiivne. Loomulikult ei ole see ideaalne pilt ja me peame ikkagi olema ettevaatlikud,“ sõnas ta ja palus kõigil olla ka leevenduste suhtes mõistlikud.

Tallinnas on praeguse seisuga nakatunute esinemissagedus üks 3000-le, mis tähendab, et Tallinnas liikudes on 0,03protsendine võimalus sattuda kokku koroonainfektsiooniga inimesega.

Koroonaga nakatunuid on kolmapäevase seisuga Tallinnas 140, kõik on epidemioloogide jälgimisel.