Foto on illustratiivneFoto: Teet Malsroos
Uudised
29. aprill 2020, 13:38

Oluliselt täiendatud! 

Pärnu Tammiste hooldekodus tuvastati koroonaviirus 20 inimesel

Pärnu linnas asuvas Tammiste hooldekodus, kus elavad eakad ja puuetega inimesed, tuvastati teisipäeva ja kolmapäeva peale kokku koroonaviirus 20 inimesel. 

Terviseameti kommunikatsiooniosakonnast öeldi Õhtulehele, et esimene COVID-19 positiivne Tammiste hooldekodu elanik oli inimene, kes viibis ravil Pärnu haigla õendus-hoolduskeskuses ja saadeti sealt 9. aprillil hooldekodusse tagasi. Enne haiglast väljakirjutamist oli teda testitud, siis osutus test negatiivseks. 11. aprillil võeti tal uus proov, sest avaldusid haigussümptomid. Positiivne testitulemus registreeriti 12. aprillil. 

Teine COVID-19 positiivne elanik selgus 27. aprillil, kolmas 28. aprillil. Pärast kolmanda positiivse proovi tulemuse saamist testiti kõiki hooldekodu Tieli maja elanikke, selles majas elavad kõik kolm nakatunut. Majaelanike ja personali testimise käigus (28. aprillil) võeti 28 inimeselt proovid, neist 17 olid positiivsed. Neist 13 olid hooldekodu elanikud ja 4 töötajad.Testitulemused ei kajastu täna hommikul avaldatud statistikas, sest need tulemused laekusid hiljem.

Seega on praeguseks Tammiste hooldekodu elanike ja töötajate seas tuvastatud 20 nakatunut. Haigestunud töötajad on saadetud kodusesse karantiini, positiivse testitulemuse andnud elanikud eraldatud teistest hooldekodu elanikest. Homme (neljapäeval - toim.) viiakse hooldekodu kõigis majades läbi kõigi elanike ja töötajate testimised.

"Tammiste hooldekodus elavad eakad inimesed, paljud neist on ka voodihaiged. Tegemist on riskigruppi kuuluvate inimestega, kellel võib haigus kulgeda raskelt," öeldi terviseameti kommunikatsiooniosakonnast.

Kokku on Tammiste hooldekodus 119 hooleluast, kes elavad neljas erinevas majas.