Sellel kaks aastat tagasi tehtud fotol on Marika koos perega poja põhikooli lõpetamisel.Foto: Erakogu
Uudised
30. aprill 2020, 05:00

VÄHIRAVIFOND TÕI NAISE NÄOLE NAERATUSE: naudin päikest ja kevadet, ootan suve!

Vähiravifond "Kingitud Elu” toetab alates veebruarist 44-aastast Marika Heimolat, kellel on diagnoositud kilpnäärmekasvaja, mille ravile kulub 4800 eurot kuus. "Ilma teie toetuseta ei oleks ma täna siin. Ravim on aidanud väga palju,” tänab Marika annetajaid fondi Facebooki-lehel.

"Veel jaanuaris olin voodi külge “aheldatud”, isegi WC-s käimine oli väga kurnav," kirjutab Marika. "Täna aga olen saanud uuesti jalad alla. Kahe kuuga, mil olen võtnud fondi toel ravimit, on kogu olemine samm sammult paremaks läinud.

Ilma hapnikumasinata ei olnud varem võimalik üldse olla. Tänu ravimile aga paranes hingamine kohe, sisuliselt esimesest tabletist alates. Hapnikumasina kasutamise vajadus on vähenenud oluliselt.

Olen võimeline tegema juba kergemaid majapidamistöid. Pärast esimese kuu ravi istusin, hapnikumasina “vuntsid" ees, köögis ja õpetasin pojale, kuidas süüa teha. Nüüd teen süüa juba ise.

Tugevatoimeliste valuvaigistite annust on vähendatud kõvasti. Käega katsutavad "mummud" kehal on vähenenud olematuteks. Need põhjustasid varem tugevaid valusid.

Olen tagasi saanud positiivsuse. Naudin päikest, sooja, kevadet ning ootan suve.

Suureks toeks on loomulikult pere ja sõbrad, kes on olnud minu kõrval.

Suured tänud minu ja pere poolt. Loodan, et leiate praegusel kõigile raskel ja keerulisel ajal võimaluse jätkata nii minu toetamist kui ka paljudele teistele abivajajatele lootuse andmist. Aitäh et olemas olete."

Et vähihaigetel oleks rõõmsam ja rahulikum suveootus: www.kingitudelu.ee/annetajale