"Multivitamiinikuur tuleb igaühele kasuks ja värskes õhus ringi liikumine," ütleb dr Viktor Vassiljev.Foto: Robin Roots
Hea nõu
14. mai 2020, 06:00

DR VASSILJEVI NÕUANNE | Pärast tööd pole üldse jaksu – kas see võib olla kevadväsimus?

"Olen noor pensionär ja käin veel ehitusel tööl, seda pole kriis seisma jätnud, täidame kenasti 2 + 2 reeglit ja maskid on tööandja poolt ka antud, ja pole see töö raskem kui enne, aga viimasel ajal on kole väsimus kallal. Pärast tööd ei jaksa muud, kui kõht täis süüa ja diivanil pikali olla. Kui see on kevadväsimus, siis vanasti küll sellist ei tundnud."

No kui mina peaksin pika päeva ehitusel rassima, siis ka ei jõuaks muud sporti teha kui diivanil ägisedes külge keerata. Oleneb muidugi, kes millise tööga on harjunud. Aga eks ole ka eluaegsel ehitusmehel aastajagu vanust juurde tulnud võrreldes mullusega. Ilmselt on aeg endale võimetekohast tööd leida.

Need juhtumid, kus suurt liigutamata ratsa rikkas saab, jätaks praegu kõrvale – seal on omad riskid, sugugi mitte meeldivad. Pension ju olemas, seda ei võta keegi ära, ehk peaks nüüd piirduma sellise tööga, mis annaks väikese lisasissetuleku ja jätaks jaksu töövälist aega nautida. Kevadväsimus ei ole midagi enneolematut, aga siin on rohkem oskamatus oma elu ümberkorraldada.

Kuigi multivitamiinikuur tuleb igaühele kasuks, ja värskes õhus ringi liikumine, praeguste reeglite kohaselt loomulikult, ehk siis tuleb ka paremaid mõtteid pähe, mismoodi võiks oma elu meeldivamaks ja tervislikumaks muuta, ilma et selleks peaks panka röövima.