Foto: Robin Roots
Uudised
27. mai 2020, 20:46

Terviseameti plaan: koroonakevad sügisel ei kordu

Terviseameti strateegia sügiseseks koroonalaineks keskendub haiguse lokaalseks tuvastamiseks ja ohjeks ning püüab kogu riigis elu seismapanekut vältida, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Neljapäeval valitsusele tutvustatava tervishoiu valmisoleku plaani peamine eesmärk on koroonaviirusega nakatunu võimalikult kiire tuvastamine, et vältida suure haiguspuhangu tekkimist Eestis."Eesmärk on ka see, et oleks võimalik jätkata haridusasutustes, kultuuriasutustes, kindlasti ka majandus-, ettevõtlussektoris normaalses mahus tööd, teades, et igal sellisel piirangul on selge mõju inimeste igapäevasele tegutsemisele, toimetulekule, samamoodi majandusele, ettevõtlusele," selgitas sotsiaalminister Tanel Kiik ERR-ile. 

"Eesmärk on viiruse leviku intensiivistumise korral tagada või viia ellu meetmed võimalikult vähe häirival moel, et ühiskonnaelu ja majandus saaks võimalikult palju jätkuda," ütleb  terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai. "Kindlasti peame ütlema seda, et selline ühiskonna tegevuse peatamine ja ühiskonnas teenuste peatamine ja piiramine pole kindlasti normaalsus ja ei saa olla jätkusuutlik. Kõik saavad sellest aru, et piirangud on äärmine vajadus."