Foto on illustreerivFoto: Alar Truu
Uudised
19. juuni 2020, 11:15

Kolm Eesti kaitseväelast nakatusid Afganistanis koroonaviirusega

Möödunud nädalavahetusel kinnitati kolmel Afganistanis operatsioonil teenival Eesti kaitseväelasel nakatumine Covid-19 viirusega, kinnitati Õhtulehele kaitseväest.

"Nad on kaasvõitlejatest isoleeritud ja meedikute hoole all. Koroonaviirusega nakatunud kaitseväelased on oma haigestumisest lähedastele teada andnud," ütles leitnant Taavi Laasik kaitseväe pressijaoskonnast. 

Laasiku sõnul esinevad nakatunud sõduritel kergekujulised haigussümptomid ega keegi vaja neist haiglaravi. "Teistele Afganistanis teenivatele Eesti kaitseväelastele tehtud viiruse kiirtestid andsid negatiivse tulemuse," kinnitas leitnant. 

Hetkeseisuga ravitakse nakatunuid kaitseväelasi Afganistanis, nende evakuatsiooni planeeritud pole. "Vajalik meditsiiniline tugi on kohapeal nii oma kontingendi meediku kui baasis olevate liitlaste abil tagatud. Kui olukord peaks muutuma on kaitsevägi valmis haigestunud kaitseväelased Eestisse tagasi toimetama," sõnas Laasik.

Ta lisas: "Sarnaselt kogu maailmaga on koroonaviirus mõjutanud ka rahvusvahelisi operatsioone, kus jälgitakse tihedamalt kontingendiliikmete terviseolukorda, peetakse rangelt kinni hügieeninõuetest, tavapärastest ettevaatusabinõudest ja välditakse lähikontakte niipalju kui see teenistuslikke eripärasid arvestades võimalik on." 

Rahvusvahelistel välisoperatsioonidel viibib hetkel üle saja Eesti kaitseväelase.