Silja EuropeFoto: Tiina Kõrtsini
Uudised
6. juuli 2020, 17:27

Soome terviseamet: Helsingi-Tallinna kruiisilaeval liikus ringi koroonaviiruse sümptomitega inimene, on teateid haigestunutest

Soome terviseameti (THL) teatel reisis Helsingi-Tallinna kruiisil koroonaviiruse sümptomitega inimene, kes nakatas ka teisi. Nüüdseks on kaks perekonda pandud karantiini. 

THL-i sõnul sõitis kergete sümptomitega inimene eelmise nädala teisipäeval, 30. juunil Silja Europa pardal Helsingist Tallinna ning päev hiljem tagasi Soome. 

Haigussümptomitega inimene käis laeval palju ringi, pidutseses hilisel õhtutunnil ka ööklubis, mistõttu on võimatu hinnata, mitme inimesega haigestunu kokku puutus.

Küll aga teatas Helsingi tervisekeskuste perearst Timo Lukkarinen Yle vahendusel, et kõnealuse isikuga väga tihedalt kokku puutunud kaks perekonda pandi karantiini. Samuti on teada, et mitu Silja Europa pardal viibinud inimest on nakatunud koroonaviirusesse

Lukkarinen ütles, et kedagi peale kahe perekonna karantiini ei panda, kuid soovitas kõigil reisijatel tervist jälgida ja kergete sümptomite esinemisel perearstiga ühendust võtma. 

Soomes on tuvastatud 7257 koroonajuhtumit, viimase ööpäevaga lisandus neli. Eestis on positiivseid teste tehtud 1994, viimase kahe nädala jooksul on tuvastatud 15 uut juhtumit.