Irja LutsarFoto: Aldo Luud
Uudised
9. juuli 2020, 19:22

Teadusnõukoda soovitas suurürituste osalejate arvu tõsta väiksemas mahus

Viroloogiaprofessor Irja Lutsar ütles, et piirangute leevendamiseks on praegu õige aeg, sest paljud üritused toimuvadki vabas õhus, ent nentis, et teadusnõukoda soovitas võrreldes valitsuse otsustatuga jätkata veidi rangemate piirangutega.

Alates 1. juulist kehtiva korralduse kohaselt peab siseruumis toimuval üritusel järgima 50% täituvuse nõuet, maksimaalselt võib olla koos 500 külalist. Õues tehtaval üritusel tohib olla aga maksimaalselt 1000 inimest. 

Neljapäevasel valitsuse istungil otsustas koalitsioon aga piiranguid alates 15. juulist leevendada. Välitingimustes toimuvatel üritustel võib alates juuli keskpaigast senise 1000 asemel osaleda kuni 2000 inimest. Siseruumides lubatakse praeguse 500 inimese asemel üritustele maksimaalselt 1500 külalist. Samas tuleb siseruumides endiselt järgida 50-protsendilise täitumuse ja inimeste hajutamise nõuet. 

Viroloogiaprofessor Irja Lutsar ütles, et teadusnõukoda pakkus omalt poolt väiksemaid numbreid.  Põhjenduseks see, et kui näiteks klassikalise muusika kontserdil saab üsna lihtsalt kõiki reegleid järgida, siis hoogsamate pidudega on keerulisem, vahendab ERR-i uudisteportaal

"Teadusnõukoda näeb probleemina neid üritusi, kus tahaks kaasa laulda ja kus ka alkohol on vabalt saadaval ja kus ka hääl tugevemaks läheb. See on pidude ja ürituste haigus. Niisugustelt kontsertidelt mitmes riigis see puhang ju pihta hakkas. Nii et seal tuleb vahet teha, missugune see üritus on ja võib-olla igal üritusel ei pea ju alkoholi olema. Võib-olla võiks hoopis alkoholi piirata," rääkis Lutsar.