"Kui haigus ei lase tööd teha, siis on ju loogiline, et tuleb vabad päevad võtta, olgu siis haiguslehega või kuidas kellelgi võimalik," arvab dr Viktor Vassiljev.Foto: Robin Roots
Hea nõu
2. august 2020, 12:00

DR VASSILJEVI NÕUANNE | Miks põlv valutab? (1)

"Olen pensioniealine mees, aga tööd tuleb teha, pean autolukksepa ametit, ja nüüd parem põlv juba nädal aega valutab, mis see võiks olla?"

Kui saaks, siis küsiks – kas põlvekaitsed on olemas? Kui tööandja, va vereimeja kapitalist, töökaitsevahendite arvelt kokku hoiab, siis jääb kvalifitseeritud tööjõust ilma ja läheb pankrotti.

Mis need põlvekaitsed ikka maksavad, tegelikult võiks ju ka oma raha eest osta. Korralikus töökojas muidugi tänapäeval ei pea auto ees põlvitama ega selili alla ronima, aga vahel ikka tuleb põlve vastu külma rauda või betoonpõrandat toetada.

Kui haigus ei lase tööd teha, siis on ju loogiline, et tuleb vabad päevad võtta, olgu siis haiguslehega või kuidas kellelgi võimalik. Muidu läheb ainult hullemaks. Kui põlv ka koormusest puhates mõne päevaga ära ei parane, siis on seal juba midagi tõsisemat, nii et igal juhul oleks targem kohe arsti juures ära käia, mitte veel nädal aega oodata. Parem olgu üks asjata arstilkäik, kui asjatu venitamine.

Aga põlvekaitsed – kui tööandja ka nüüd ei anna, siis peab kinni maksma ravikulud ja sada protsenti haiguslehte. Nii võitegi talle öelda.