Kõik ei saa püsida kodus. On ameteid, kus pole võimalik töötada kodukontoris.Foto: Vida Press
Uudised
11. august 2020, 10:36

KAS HOIAD DISTANTSI? Nii mõjutab seda sinu palga suurus!

Püsi kodus! California ülikoolis tehtud uuringus leiti, et selle soovituse järgimist mõjutab ka sissetuleku suurus – jõukamad inimesed püsivad pandeemia ajal rohkem kodus kui vaesemad, kirjutab WebMD.

Uuringus kasutati mobiilse positsioneeringu andmeid jaanuarist aprillini ja leiti, et sotsiaalne distantseerumine sõltub sissetulekust.

Karantiini ajal püsisid jõukamate piirkondade inimesed täiesti kodus 25% enam kui tavaliselt, kuid vaesemate kogukondade inimesed vaid 10% rohkem kui tavaliselt.

Kui enne pandeemiat jõukamad inimesed pigem ei olnud kodus, kui vaadeldi teatud päevi, siis eriolukorra ajal muutus asi vastupidiseks – kõige rohkem püsisid kodus rikkamate piirkondade inimesed.

Muu hulgas leiti muutuse põhjusena, et väiksema sissetulekuga piirkondades elab rohkem selliseid töötajaid, kellel pole võimalik kodus töötada.

Uuringus leiti samuti, et pandeemia on mõjutanud ebaproportsionaalselt just vaesemaid piirkondi, kus on rohkem inimesi eelnevate haigustega ja viletsam ligipääs arstiabile.