Foto on illustreerivFoto: Heiko Kruusi
Uudised
11. august 2020, 17:33

Terviseameti ja politsei kontrollkäik Pärnu meelelahutusasutustes: ettevõtted peavad piirangutest kinni, inimesed mitte

Terviseamet koostöös politseiga kontrollisid ööl vastu laupäeva, 8. augustit Pärnu linna meelelahutusasutustes koroonaviiruse leviku tõkestamiseks seatud piirangutest kinnipidamist.

Terviseameti lääne regionaalosakonna juht Kadri Juhkam ütles, et öö jooksul külastati kontrollkäigul 11 populaarsemat meelelahutuskohta Pärnus. "Kokkuvõtteks võib antud kontrollkäigu põhjal hinnata olukorda meelelahutusasutustes rahuldavaks,“ ütles Juhkam. „Kõikides asutustes olid desinfitseerimisvahendid kättesaadavad nii klientidele kui ka töötajatele ja kinni peeti ka 50protsendilise täituvuse nõudest.“

Suurimaks puuduseks võib Juhkami sõnul nädalavahetusel läbi viidud kontrollkäigu põhjal lugeda hajutatuse nõude rikkumist eelkõige tantsuplatsidel ja lava ees. „See on paraku tingitud klientide käitumisest, mille aluseks võib omakorda olla ohutunde puudumine.“

„Ligi kolm tundi kestnud aktsioonile kaasas politsei- ja piirivalveameti terviseamet ja hea meel on tõdeda, et enamik ettevõtteid näitasid üles koostöövalmidust ja olid pingutanud nakkusohutuse tagamiseks,“ ütles Lääne prefekt Kaido Kõplas. Aktsioonist võttis osa neli politseinikku.

„Samas oli mitme meelelahutuskoha ukse taha tekkinud sissepääsemist ootavatest klientidest suurem rahvamass, mis omakorda võib kaasa aidata viiruse levikule. Siin ongi väga oluline iga inimese panus viiruse leviku tõkestamisel. Vältige rahvarohkeid kohti, eriti kinnistes ruumides, sest seal on oht viirusesse nakatumiseks kindlasti suurem, kui vabas õhus või kohas, kus teistega on võimalik distantsi hoida. Järjekord ukse taga viitab juba sellele, et mõni asutus on saavutanud maksimaalse lubatud täituvuse,“ rõhutas prefekt.

Terviseametil koostöös PPAga on plaanis kontrollkäikudega meelelahutusasutustesse jätkata.