Maske soovitatakse kanda olukordades, kus ei saa korraldada kaugtööd ja pole võimalik hoida turvalist vahemaad. (Pilt on illustratiivne)Foto: Vida Press
Uudised
12. august 2020, 14:04

TURVALISELT KOOLI! Soome ülikool soovitab kanda maske

Kas koolis või töö juures võiks kaitsta end maskiga? Ida-Soome ülikool on andnud soovituse, et teatud olukordades peaksid nende ülikooli töötajad ja õppurid kandma maske, kirjutab Yle.

Maske soovitatakse kanda ülikoolis olukordades, kus ei saa korraldada kaugtööd ja pole võimalik hoida turvalist vahemaad. Näiteks laboris või kui juhendamine nõuab lähikontakti või on vältimatu koguneda koosolekule. Ülikool varustab maskidega nii töötajaid kui õppureid.

„Meil on valmidus hakata maske kohe jagama,” teatas ülikooli haldusjuht Tuomo Mehiläinen. Juba on välja vaadatud ka kohad, kus neid jagama hakatakse. Praegu ei ole veel täpselt teada, kui palju lähevad maskid ülikoolile maksma ja kas kulusid aitab katta ka omavalitsus.

Soovitus kanda maske on jõus nii kaua kui vaja, täiendas Mehiläinen. Otsused tehakse vastavalt koroonaolukorrale. Ülikooli koroonarühm koguneb iga nädalal esmaspäeviti.

Ida-Soome Ülikool soovitab kanda maski ka teel ülikooli, kui tullakse ühiskondliku transpordiga või kasutatakse sõidujagamisteenust ning turvalist vahemaad pole võimalik hoida. Kuid nende maskide eest tuleb inimesel endal tasuda.