Eesti ujumismeistrivõistlused.Foto: Mari Luud
Ujumine
20. august 2020, 14:47

Terviseameti andmetel võis nakkuskolle saada alguse Eesti meistrivõistlustelt, ujumisliidul polnud sellest aimugi

Täna teatas terviseamet, et viimase ööpäeva jooksul lisandus 20 positiivset koroonaproovi, nende hulgas on 5 haiget perekondlikust koldest, mis sai võimaliku alguse Tartus Auras toimunud ujumismeistrivõistlustelt. Uudis tuli Eesti Ujumisliidule aga täiesti ootamatult.

Ujumisliidu Facebooki postitus:

"Täna ilmus meedias info, et viie nakatunuga perekondlik koroonaviiruse kolle sai võimaliku alguse Auras toimunud ujumisvõistlustelt.

Eesti Ujumisliitu, võistluste korraldajat ega Aura keskust pole juhtumist eraldi teavitatud. Terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht kinnitas täna, et kuigi nakatunud isik viibis millalgi võistluste toimumise nelja päeva jooksul Aura keskuses, siis nad ei avalda, kas tegu oli sportlase, treeneri või mõne muu isikuga, samuti puudub teadmine, et nakatumine toimus just Aura keskuses. Nakatunu lähikontaktsetega on Terviseameti kinnitusel ühendust võetud.

Ujumisliidule pole teada, et keegi võistlustel osalenud ujumispere liikmetest oleks pärast võistlusi andnud positiivse COVID-19 proovi. Ka Aura keskuses pole ilmnenud täiendavaid nakatumisi. Tänaseks on võistlustest möödunud 14 päeva, mille jooksul peaksid haiguse sümptomid olema avaldunud. Seega hetkel muretsemiseks põhjust ei ole, küll aga soovitame jälgida oma tervist tavapärasel moel ja võimalike sümptomite esinedes kontakteeruda oma perearstiga."