Ida-Tallinna keskhaiglaFoto: Asso Pikk
Uudised
9. september 2020, 19:53

Täiendatud! 

Tallinna keskhaiglad kehtestavad patsientide külastuskeelu, regionaalhaigla veel mitte

Alates 9. septembrist ei lasta Lääne-Tallinna keskhaiglas külastajaid patsiente vaatama. Seoses viiruste levikuga kehtib alates 10. septembrist Ida-Tallinna keskhaiglas sama keeld, samuti taastatakse haiglasse tulevatele patsientidele maskikandmise kohustus. Regionaalhaigla ehk PERH külastuskeeldu veel ei rakenda, küll aga peavad kõik haiglas kandma maski. 

ITK külastamine on võimalik vaid eriloaga väga raskete haigete puhul, külastamise kohta annab infot raviarst.

Kõikides haigla üksustes ja korpustes suunatakse patsiendid desinfitseerima käsi ja neile antakse kandmiseks kaitsemask. Kaitsemaskide kandmine on kohustuslik kõikidele statsionaarsele ravile ja ambulatoorsele vastuvõtule ning protseduurile/uuringule saabuvatele  patsientidele.

Samuti on ümber korraldatud pakkide toomine. Patsientide lähedaste poolt toodud pakid tuleb jätta haigla vastava üksuse (patsiendi raviosakond) riidehoidu personali kätte kindlatel kellaegadel tööpäeviti. Pakid toimetatakse päeva lõpus osakondadesse.

Lähedasele, kes viibib haiglas kauem kui 2 päeva, võib tuua isiklikke asju (nt prillid, laadija, raamat, pliiats, hügieenitarbed, aluspesu, sokid jms), ka jooke (nt mahla kuni 1L), väikses koguses pakendatud suupisteid, näkse (nt müslibatoon), kuid mitte riknevaid toiduaineid. Lilli palub haigla mitte tuua.

Keeld on ka Lääne-Tallinna keskhaiglas

„Seoses koroonaviirusesse nakatumiste arvu kasvuga on patsientide ja haiglatöötajate ohutust silmas pidades alates kolmapäevast, 9. septembrist Lääne-Tallinna Keskhaiglas viibivate patsientide külastamine taas keelatud,“ kuulutab haigla oma kodulehel.

Erandjuhtudel on patsiendi külastamine lubatud raviarsti loal.

Külastuskeeld ei puuduta Lääne-Tallinna keskhaigla õendusabikliinikut (Õismäe tee 179), kus patsientide külastamine on kindlaid reegleid järgides endiselt lubatud. Patsienti tohib külastada üks inimene korraga kuni 20 minutit. Külastaja peab olema terve ning kandma kaitsemaski.

Regionaalhaigla külastuskeeldu veel ei kehtesta

Regionaalhaigla infektsioonikontrolli talituse juhataja Mait Altmets ütles Õhtulehe, et PERH-is palutakse haigla ambulatoorsetel patsientidel ja külastajatel kasutada kaitsemaski. 

"Oleme taganud sissepääsude juures ning registratuurides käte desinfitseerimise võimaluse ja kirurgiliste maskide kättesaadavuse. EMOs on maskide kasutamine kohustuslik, samuti kõigil meie patsientidega lähikontaktis olevatel töötajatel," sõnas Altmets

Ta lisas, et haigla plaanib taaskäivitada mehitatud maskijagamise punkti peasissepääsu juurde, kus tagatakse kõikidele majja sisenejatele maski andmine ja vajadusel kasutuse juhendamine. 

"Külastuskeelu osas teeme otsuse jooksvalt, riskidest ja arengutest lähtudes," nentis Altmets.