Pilt on illustratiivne.Foto: Tiina Kõrtsini
Uudised
12. september 2020, 21:08

Ühendkuningriigi koroonavaktsiini uuringud jätkuvad pärast mõnepäevast pausi

AstraZeneca ja Oxfordi ülikooli väljatöötatud Covid-19 vaktsiini uuringud jätkuvad pärast seda, kui need peatati ühe patsiendil tekkinud kõrvaltoime tõttu, vahendab BBC.

Teisipäeval ütles AstraZeneca, et uuringud peatati nii kauaks, kuni selgus, kas patsiendil tekkinud kõrvaltoime oli kuidagi seotud vaktsiiniga.

Laupäeval ütles ülikool, et vaktsiini uuringute jätkamine on ohutu.

Tervishoiuminister Matt Hancock kinnitas, et katsed jätkuvad. "See paus näitab, et seame ohutuse alati esikohale. Toetame oma teadlasi ja töötame selle nimel, et pakkuda tõhusat vaktsiini nii kiiresti kui võimalik," lisas ta.

Ülikooli avalduses öeldi, et sellistes suurtes testimistes võib arvata, et mõnel osalejal hakkab halb või tekivad sümptomid. Avaldus kinnitas, et uuringuid võivad nüüd jätkuda sõltumatu ohutuse hindamise komitee ja Ühendkuningriigi reguleeriva asutuse, ravimite ja tervishoiutoodete reguleeriva ameti soovituste kohaselt.

Konfidentsiaalsuse tagamiseks ei avaldata teavet patsiendi kõrvalmõju kohta, kuid New York Times teatas, et Ühendkuningriigi uuringu vabatahtlikul diagnoositi põiki müeliit ehk põletikuline sündroom, mis mõjutab seljaaju ja võib olla põhjustatud viirusnakkustest.