Marseille`s ja Bordeaux`s on koroonaviirusesse nakatumiste arv väga kiiresti tõusnud. (Pilt on illustreeriv)Foto: Vida Press
Uudised
16. september 2020, 15:52

KOROONAKRIIS EUROOPA SUURLINNAS: haigla on ülekoormuse lähedal

Lõuna-Prantsusmaa linnas Marseille`s ja seda ümbritsevas departemangus on viimasel ajal koroonaviirusesse nakatunute arv väga kiiresti tõusnud. Linna koroonahaigetele mõeldud voodikohad on kiirelt täitunud ja intensiivraviosakond on ülekoormuse lähedal, kirjutab BBC.

Juba möödunud nädalal hoiatas Prantsusmaa peaminister Jean Castex, et olukord Marseille`s ja seda ümbritsevas departemangus, samuti Bordeaux`s on väga murettekitav. Nendes kahes linnas on olnud kõige kiirem nakatumiste tõus.

Esmaspäeval teatati, et Parntsusmaa suuruselt teises linnas Marseille`s on positiivsete koroonatestide osakaal jõudnud juba 10,6%-ni ja seda ümbritsevas Bouches-du-Rhône`i departemangus 8,5%-ni.  Haiglakohtade täituvuse piir pole kaugel ja intensiivravi võimekus on jõudnud ülekoormusele väga lähedale.

Yann Bubien, Bordeaux` haiglajuht ja valitsuse Covid-19 teadusnõukoja liige ütles, et viimase 10 päeva jooksul on nakatumiste arv Bordeaux`s väga kiiresti tõusnud. Kõik hoiatusmärgid plingivad punaselt, iseloomustas ta praegust olukorda.

Nakatumiste arvu vähendamiseks on rakendatud hulk uusi piiranguid Marseille`s  ja selle ümbruses, samuti Bordeaux`s. Näiteks on Marseille`s ja ja seda ümbritsevas Bouches-du-Rhône`i departemangus  kuni  1. oktoobrini keelatud tudengipeod, samuti on edasi lükatud koolide väljasõidud. Suurürituste piir on 1000 inimest ja eraviisiliste sündmuste piir 10 inimest. Sarnased meetmed on kasutusel Bordeaux`s.

Johns Hopkinsi ülikooli andmetel on koroonapandeemia ajal Prantsusmaal nakatunud koroonaviirusesse üle 425 000 inimese ja surnud ligi 31 000 inimest.