Martin Kadai sõnul ei saa öelda, et Covid-19 levib vaid pidudel. Foto: Erki Pärnaku
Uudised
21. september 2020, 15:26

Martin Kadai kahtleb alkoholipiirangute mõjus: koroonahaigus levib ka kodudes ja töökollektiivides

Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna endine juhataja Martin Kadai ei nõustu seisukohaga, et koroonahaigus levib ainult pidudel või et alkoholi kättesaamine või selle piiramine  mõjutab otseselt nakatumist, kirjutab ERRi uudisteportaal

"Me võime hinnata, et sel võib olla kaudne mõju," rääkis ta Vikerraadio saates Uudis+, soovitades keskenduda pigem tõenduspõhistele, mitte  kaudsetele meetmetele. 

"Aga täpselt ei oska keegi seda mõõta, sest ega nakkus ei hakka alkoholijoobes inimesele paremini külge. Jah, me võime öelda, et alkoholijoobes inimene kaotab ohutunde ja on meelsamini teiste inimeste läheduses, aga öelda, et haigus ainult pidudel levib, seda ka ei saa. See levib ka kodudes ja töökollektiivides."

Artikli täistekst ERRi uudisteportaalis

Koroonaviiruse leviku hüppelise kasvu tõttu kehtestatakse Eestis üleriigiline alkoholimüügi piirang. Piirang hakkab kehtima 24. septembri ööl vastu 25. septembrit alates kella 00.00st. Öise alkoholimüügi keeld kehtib 00.00st kuni 10.00ni kõigis kohtades, kus müüakse alkoholi kohapeal tarbimiseks, näiteks baarides, ööklubides, restoranides, teatripuhvetites või hotellides.

Piirang kehtib kuni 24. oktoobrini (kaasa arvatud) ning valitsus hindab selle jätkamise vajadust nädal enne piirangu kehtivusaja lõppu.