Uudised

KASULIK | Kumb on parem, kas vedel või tahke mesi? (1)

Mesionhea.ee, 25. september 2020, 12:47
MesiFoto: Unsplash
Mee maitse ega toitaineline väärtus ei sõltu mingil moel sellest, kas mesi on vedel või tahke ehk suhkrustunud.

Vedel mesi meeldib aga sageli inimestele rohkem, see tundub isuäratavam ja seda on mugavam kasutada.

Kui soovid talvel vedelat mett, hoia meepurke +3 kraadi juures, see aeglustab kristalliseerumisprotsessi. Kui mesi on kristalliseerunud, saab seda lihtsal viisil taas vedeldada – lase sel seista purgiga soojas vees umbes tunni jagu.

Mee omaduste säilitamiseks ei tohi mee temperatuur tõusta üle 40 kraadi.

Samal teemal

16. september 2020, 07:00
KASULIK NIPP | Küüslauk + mesi = tervis
11. september 2020, 17:23
ELU OLGU MAGUS | Miks tuleks aastas ära süüa vähemalt viis kilo mett
28. august 2020, 13:00
VIDEO | VOODIS TUHANDETEGA: kuidas edukalt ravida hinge ja nautida head maitset