"Küünarliigese kapsli põletik on tavaliselt tingitud ülekoormusest," ütleb dr Viktor Vassiljev.Foto: Robin Roots
Hea nõu
29. september 2020, 08:00

DR VASSILJEVI NÕUANNE | Mida teha põletikuga küünarliigeses?

"Poeg on ettevõtlik inimene, töötab Soomes ehitajana, ja mul on tema pärast mure. Tal on parema käe küünarnukil tekkinud vedelikuga täidetud kott, korra on süstlaga tühjaks tõmmatud, aga tekkis jälle. Mida peaks nüüd ette võtma?"

Ettevõtlik inimene läheb arsti juurde ja laseb veel kord tühjaks tõmmata. Vahel ka kolmandat korda, aga rohkem küll pole mõtet, tuleb midagi muud ette võtta. See on küünarliigese kapsli põletik, mis on tavaliselt tingitud ülekoormusest – ehitaja puhul üsna loogiline.

Võib teha hormoonsüsti, füsioteraapiat, kompressi, lõigata ei ole seal esialgu midagi, kui pole see kapsel lausa aastatega välja veninud, aga kõigepealt vajab liiges täielikku rahu. Võibolla isegi paariks nädalaks. Siis vaibub põletik, liigne vedelik imendub tasapisi iseenesest ära ja saab asja kenasti korda. Peamine takistus ongi, et Soome ehitajaks minnakse ju selleks, et raha teenida, mitte niisama käed süles puhkama. Paraku juhul, kui liigesele puhkust ei anta, on edaspidine rahateenimine suure küsimärgi all.

Seega ehk jätaks need põhjanaabrite ehitused praegu sinnapaika, võtaks puhkust, tuleks kodumaale kosuma ja ema vaatama, küll siis varsti jõuab endisest rohkemgi tööd rabada.