"Kui me elame kõik ühes korteris koos, sööme koos, vaatame televiisorit koos, siis on väga väike tõenäosus, et teised pere liikmed ei nakatu,” selgitab Irja Lutsar koroonaviiruse levikut.Foto: Aldo Luud
Uudised
2. oktoober 2020, 10:09

VIIRUS LEVIB PERERINGIS! Irja Lutsar: inimesed peaksid mõtlema, kuidas vältida pereliikmete nakatamist (3)

Tartu ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia ja viroloogia professor Irja Lutsar peab lähiajal kõige tähtsamaks viiruse levimise takistamist perekondades, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Lutsar ütles ERR-ile antud intervjuus, et talle on silma jäänud, et üsna palju levib viirus praegu pereringis ja tema kõige suurem mure on see, et noored koroonahaiged nakatavad oma vanemaid või ka vanavanemaid, kes tihtipeale vajavad haiglaravi ja seda sageli pikema aja jooksul.

"Me peaksime väga jõuliselt katsuma vähendada nakatumist perekonna sees. Ma ei pea päris õigeks, et väikeste sümptomitega noori inimesi panna haiglasse, aga inimesed peaksid ise mõtlema, kuidas ma saaksin vältida oma pereliikmete nakatamist," lausus Lutsar ja soovitas leida võimalusi, kuidas olla perest eemal.

"Kui me elame kõik ühes korteris koos, sööme koos, vaatame televiisorit koos, siis on väga väike tõenäosus, et teised pere liikmed ei nakatu.”

Refereeritud artikli täistekst ERRi uudisteportaalis