Foto: Istockphoto
Meeled
10. oktoober 2020, 15:00

HOIA TŠAKRAD AVATUNA! Mis juhtub, kui need on blokeeritud?

Tšakrad tuleb hoida teadagi avatuna, aga mis need sellised üldse on ja kuidas mõjutavad füüsilist ja emotsionaalset heaolu?

Sanskriti keeles tähendab tšakra ketast või ratast ja viitab keha energiakeskustele. Need pöörleva energia kettad vastavad kindlatele närvikimpudele ja elunditele, aidates energial kehas voolata. Seitse põhitšakrat kulgevad mööda selgroogu.

Parimal viisil toimimiseks peavad tšakrad olema avatud. Kui need aga ummistuvad, võivad tekkida konkreetse tšakraga seotud füüsilised või emotsionaalsed sümptomid.

Joogameditsiini ravispetsialist Diane Malaspina selgitab veebilehe healthline.com vahendusel, et energiavool tšakras võib ammenduda, kuid seal võib energeetilist tegevust ka ülearu olla: „Näiteks väljendab esimene tšakra turvalisust ja kui see on väheaktiivne, võib  ilmneda ebakindlat käitumist või depressiooni. Kui energiat on liiga palju, võib tekkida hulljulge riskikäitumine. Tasakaalust väljas olev tšakra võib mõjutada ka enda läheduses olevaid elundeid, luid, liigeseid ja kudesid.“

Joogaõpetaja ja reikitervendaja Guadalupe Terrones lisab, et tšakrate tasakaalustamatuse tagajärjed võivad olla ennasthävitav käitumine, ebatervislik toitumine kui ka vildakas rüht.