Möödunud nädalal ületas USAs koroonaviirusesse nakatumiste arv 8 miljoni piiri.Foto: Vida Press
Uudised
20. oktoober 2020, 10:14

USA EKSPERT HOIATAB: tulemas on pandeemia süngeimad nädalad

USA tippekspert hoiatas, et riiki ootavad ees süngeimad nädalad kogu koroonapandeemia ajal.

Minnesota ülikooli nakkushaiguste uurimise keskuse juht Michael Osterholm ütles, et järgmised 6–12 nädalat on riigi süngeimad nädalad kogu pandeemia ajal, kirjutab WebMD. Vaktsiini ei ole ja võib kuluda veel kuid, enne kui see on laialdaselt kättesaadav.

Ka teised terviseeksperdid on ennustanud, et sügisel ja talvel ootavad ees rasked ajad, sest jaheda ilma tõttu on inimesed siseruumides, kus viirus levib kergemini, ja algamas on ka gripihooaeg.

Osterholm mainis ka seda, et USAs on suur probleem sõnumitega, mis antakse pandeemia kohta. Küsitlused näitavad väga suurt umbusku koroonavaktsiini suhtes. Osterholmi sõnul ei tea inimesed, mida uskuda, kuid rahvale on vaja anda edasi teadusel ja reaalsusel põhinevaid sõnumeid. Tema arvates oleks vaja ka liidrit, kes suudaks rahva ühendada ja panna mõistma, mis toimub.

USA osariikidel on väga erinevad strateegiad, kuidas viirusega võidelda,  näiteks kõigis osariikides pole maskikandmise kohustust.

Ainult kahes USA osariigis on nakatumine koroonaviirusesse langustrendis   – Hawaiil ja Vermontis. 27 osariigis on uute nakatumiste arv tõusuteel, 21 osariigis püsib stabiilsel tasemel.

Möödunud nädalal ületas USAs koroonaviirusega nakatumiste arv kaheksa miljoni piiri. 20. oktoobri seisuga on USAs nakatunud koroonaviirusega 8 456 653 inimest, surnud 225 222 inimest.