Arkadi PopovFoto: Erki Pärnaku
Uudised
20. oktoober 2020, 16:30

OH ÜLLATUST! Lääne-Tallinna Keskhaigla uueks juhiks valitigi Arkadi Popov (2)

Õhtuleht kirjutas 12. oktoobril, et Lääne-Tallinna Keskhaigla uueks juhiks valitakse Tallinna linnapea soosik sellele kohale, Arkadi Popov. Täpselt nii läkski. 

Endine juhatuse esimees Imbi Moks jätkab juhatuses ravijuhi kohal. Varem oli juhatus kolme-, nüüd neljaliikmeline. Ravijuht Moks ja juhatuse uus esimees Popov alustavad tööd 5. detsembril. Lisaks neile kuuluvad juhatusse õendusjuht Aivi Kabur ja finantsjuht Siim Kallast.  

Juhatuse esimehe valis neljaliikmeline haigla nõukogu. Selle esinanine Merike Martinsoni ütles, et otsus oli ükshäälne. “Nõukogu otsustas valida haigla juhatusse kaks uut liiget, sest Lääne-Tallinna Keskhaigla näol on tegemist pealinna ühe suurima ja mitmeprofiilse keskhaiglaga. Ühtlasi on meil ees ootamas mahukas töö Tallinna Haigla realiseerimisel, mis eeldab väga suurt töömahtu ning  seepärast nõukogu otsustas juhatuse esimehe kõrvale valida ka juhatuse liikmena ravijuht,” selgitas Martinson.

Vahetult enne uue juhi valimisi heideti nõukogust välja Peeter Mardna, kes rääkis Õhtulehele, et Popovile tegi ettepaneku kandideerida Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Seega oli Mardna sõnul juba möödunud nädalal selge, et esimeheks valitakse Popov, kuna nõukogu koosseisus on kaks linnavalitsuse liiget. Mardna nentis, et ta ei näe põhjust hea haiglajuhi, Imbi Moksi välja vahetamiseks.

Pärast sellise avaldusega lagedale tulemist visati Mardna haigla nõukogust välja. Abilinnapea Betina Beškina põhjendas otsust sellega, et Mardna avalikustas värbamiskonkursi läbiviimise ajal delikaatseid andmeid ning avalikustas isiklikke eelistusi ning kaotas seetõttu usaldusväärsuse.

Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimehe kohale laekus kokku kuus avaldust, kõik kandidaadid kutsuti ka vestlusvooru.

Lääne-Tallinna Keskhaigla kuulutas septembris välja avaliku konkursi juhatuse esimehe kohale seoses praeguse juhatuse esimehe ametiaja lõppemisega tänavu detsembri alguses.

Konkursid viis läbi Lääne-Tallinna Keskhaigla ja valikukomisjoniks oli haigla nõukogu liikmed ning juhi konkursi läbiviimisele oli kaasatud väliseksperdina Fontes PMP OÜ partner ja juhtivkonsultant Kaire Laas ning Lääne-Tallinna Keskhaigla kliinikute esindajana kirurgiakliiniku juht dr Andres Kork.