Hea nõu

PIDURDAB VANANEMIST, TUGEVDAB SÜDANT! Apteeker võrdleb, missugune koensüüm Q10 on parim 

Yulia Nesterovich, 12. november 2020 06:00
Q10 normaalne tase organismis tõstab vastupanuvõimet stressile ja haigustele, ka viirushaigustele, paraneb mälu, suureneb keskendumis- ja analüüsivõime. Foto: Vida Press
Koensüüm Q10 ehk ubikinoon on rasvlahustuv vitamiini-laadne antioksüdantse toimega ühend, mida sünteesib maks. Kuid alates 25.–30. eluaastast hakkab selle süntees vähenema. 

Inimene saab koensüümi Q10 nii taimse kui ka loomse toiduga. Kõrge Q10-vitamiini sisaldusega toiduained on täisteraviljatooted, pähklid, spinat, oliiviõli, sojaoaõli, sojaõli, sardiinid, makrellid, looma- ja kanaliha, muna, loomamaks, -süda jne.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

19.05.2021
UURI OMA PISSI! 9 tervisehäda ja muud seisundit, millest kõnelevad uriini värv ja lõhn
23.03.2021
KOHUTAV VÄSIMUS EI LÄHE ÜLE? 10 tervisehäda, mis võivad selle taga peituda
22.02.2021
KAS SUUDAD HAIGUSTELE VASTU PANNA? Need harjumused kurnavad immuunsüsteemi ära
11.11.2020
APTEEKRID PALUVAD: kallid inimesed, tulge apteeki maskiga ja pidage kinni 2 + 2 reeglist!