Q10 normaalne tase organismis tõstab vastupanuvõimet stressile ja haigustele, ka viirushaigustele, paraneb mälu, suureneb keskendumis- ja analüüsivõime. Foto: Vida Press
Yulia Nesterovich 12. november 2020 06:00
Koensüüm Q10 ehk ubikinoon on rasvlahustuv vitamiini-laadne antioksüdantse toimega ühend, mida sünteesib maks. Kuid alates 25.–30. eluaastast hakkab selle süntees vähenema. 

Inimene saab koensüümi Q10 nii taimse kui ka loomse toiduga. Kõrge Q10-vitamiini sisaldusega toiduained on täisteraviljatooted, pähklid, spinat, oliiviõli, sojaoaõli, sojaõli, sardiinid, makrellid, looma- ja kanaliha, muna, loomamaks, -süda jne.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon