Q10 normaalne tase organismis tõstab vastupanuvõimet stressile ja haigustele, ka viirushaigustele, paraneb mälu, suureneb keskendumis- ja analüüsivõime. Foto: Vida Press
Hea nõu
12. november 2020, 06:00

PIDURDAB VANANEMIST, TUGEVDAB SÜDANT! Apteeker võrdleb, missugune koensüüm Q10 on parim

Koensüüm Q10 ehk ubikinoon on rasvlahustuv vitamiini-laadne antioksüdantse toimega ühend, mida sünteesib maks. Kuid alates 25.–30. eluaastast hakkab selle süntees vähenema. 

Inimene saab koensüümi Q10 nii taimse kui ka loomse toiduga. Kõrge Q10-vitamiini sisaldusega toiduained on täisteraviljatooted, pähklid, spinat, oliiviõli, sojaoaõli, sojaõli, sardiinid, makrellid, looma- ja kanaliha, muna, loomamaks, -süda jne.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99