Foto: Martin Ahven
Uudised
6. november 2020, 18:05

Hiiumaal on ohuolukord, kus nakatunuid on koolis, perearstikeskuses ja haiglas

Hiiumaa valla teatel on saarel koroonaviiruse tõttu tekinud ohuolukord.

Oktoobri lõpust on Hiiumaal tuvastatud vähemalt 26 koroonapositiivset testi. Valla kriisikomisjonile teadaolevalt lisandus ainuüksi reedel Hiiumaale üheksa koroonapositiivset, viis neist kajastus ka hommikuses terviseameti statistikas.  

Hiiumaa haiglas on viirus tuvastatud kolmel ja perearstikeskuses kahel töötajal. Lisaks on viirus leitud Käina ja Kärdla koolides, Käina Coop kaupluses. Esialgse info põhjal on terviseametist oodata Hiiumaa haigla ja Käina Coopi töötajate laustestimist.   

Haiguse levik saarel on kiire ning tekkinud on ohuolukord, kus kiire haiguse leviku tõkestamine kõikide inimeste ühise pingutusena on hädavajalik.   

Hiiumaa vallavalitsus kutsub igaüht reegleid järgima ja pingutama. Eestis on püsiv riigisisene levik ning kasvanud on nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. 

Kärdla perearstid korraldavad maksimaalselt patsientide abistamise kaugvastuvõttude teel ning see on planeeritud kuni Kärdla perearstide eneseisolatsiooni lõpuni. 

Valvekliiniku töövõime tagamise osas kaasatakse kohalikud kaks perearsti (dr Vann ja dr Lauter), kellele Kärdla tervisekeskuse perearstid vajadusel suunavad patsiendi, keda kaugvastuvõtu abil ei ole võimalik aidata.