Peep TalvingFoto: Stanislav Moshkov
Uudised
7. november 2020, 12:54

VIDEO | Peep Talving: kui me praegu ei reageeri, siis vaatame lahkuva rongi tulesid (3)

Põhja-Eesti regionaalhaigla ülemarst Peep Talving tõdeb videopöördumises, et praegu on viimane aeg kontrolli alt väljunud koroonaviiruse leviku peatamiseks.

Nagu me kõik teame, kasvab koroonaviiruse levik meie regioonis hüppeliselt ja kiirete hüpetega. “Praegu on veel kriitiline aeg viiruse leviku tõkestamiseks. Tallinnas ja Põhja-Eestis on viiruskordaja täna juba 115 saja tuhande elaniku kohta ja kui me preagu ei reageeri, vaatame lahkuva rongi tulesid tagantpoolt,” pöördub Talving videos haigla töötajate poole.

“Ma palun teid kõiki, nii nagu infektsioonikontrolli juhtrühm on kindlalt sätestanud: kanda maski kõikjal, kus on inimesi. Me oleme liikunud üldalalt nüüd kõikidele aladele regionaalhaigla korpustes ja ka üüripindadel. Mitte ainult haiglas, aga maske peaks kandma ka ühistranspordis, poes ja töökohtades. Palun teil loobuda üritustest, ärge käige pidudel ja vältige külaskäimisi.”

“Kui siiski peate minema inimeste sekka, kus pole võimalik hajutada, palun kandke maski ja hoidke nii palju distantsi kui võimalik. Küsimus on meie haigla toimepidevuses: kui teist keegi haigestub ja tuleb tööle, nakatab teisi, tekivad haiglasisesed kolded, meie toimepidevus hakkab katkema. Meenutan, et praegu on see aeg, kus me saame veel seda teha ja piirata levikut. Igaüks peab meist andma parima selle eesmärgi saavutamiseks,” paneb ta südamele.

Prof Peep Talvingu pöördumine from Põhja-Eesti Regionaalhaigla on Vimeo.