Veendu, et mask on tihedalt näo vastas, muidu võivad viiruseosakesed ikka sinuni jõuda.Foto: Vida Press
Uudised
11. november 2020, 10:22

KAKS MASKI NÄO ETTE? Kas see hoiab koroona eest paremini kui üks? (1)

Üha rohkem inimesi on võtnud omaks maski kandmise kombe, et vähendada koroonaviirusega nakatumise riski. Aga äkki oleks veelgi turvalisem panna ette hoopis kaks maski? OIeneb asjaoludest, vastab sellele küsimusele portaal WebMd.

Kui sul on kõrge kaitsega korralik kirurgiline mask, mitte selline, mis vaid näib selle moodi, pole nende topeltkandmisel ilmselt mõtet. Kirurgilised maskid on tehtud spetsiaalsetest materjalidest, mis ei lase viiruseosakestel läbi tungida.

Aga kui kannad tavalist puuvillamaski, aitab topeltmask kinni püüda rohkem viiruseosakesi. Selle kohta pole küll teaduslikku tõestust, kuid topeltmaski kandmine võib olla mõttekas kõrge riskiga olukordades, näiteks kui elad koos koroonahaigega.

Kuid ka topeltmaski kandmisel ei tohi lasta tekkida vääral turvatundel. Nakatumise vältimiseks tuleb ikka hoida ka distantsi ja pesta hoolikalt käsi.

Ja pole vahet, mitmekihilist või mitut maski sa kannad, sest oluline on teha seda õigesti! Veendu, et mask on tihedalt näo vastas, muidu võivad viiruseosakesed ikka sinuni jõuda.

Ja pea meeles, et parim mask on see, mis on kogu aeg ees. Kui topeltmaski kandmine on ebamugav ja sunnib sind neid nina alla või hoopis eest ära tirima, pole sellest mingit kasu.

Vaata SIIT, kuidas kanda maski õigesti.