Foto: Aldo Luud
Uudised
19. november 2020, 14:28

Kuusalu kooli töötajal leiti koroona, lapsed saadeti keset päeva koju

Kuusalu keskkool teatab ühismeedias, et kool on neljapäeval ja reedel distantsõppel, kuna nende kollektiivist avastati koroonahaige.

"Tulenevalt sellest, et meil on koolitöötajate seas COVID-19 positiivne ning mõne inimese testi tulemust veel ootame, siis otsustasime vallavalitsusega, et saadame tänaseks/homseks kogu kooli distantsõppele, edasised sammud otsustame enne nädala lõppu," kirjutab kool.

"Kõik lapsed, kes käivad jalgsi koolis, saadame koju. Palume lastel ka lapsevanemaid teavitada ning bussiga käivatele lastele organiseerime koolibussid nii kiirelt, kui bussid kooli juurde jõuavad. Kui lapsevanematel on võimalik lastele ise järgi tulla, siis palun tehke seda. Loodan, et tegemist on tõesti vaid paari päevaga, kuid kindlasti anname enne nädala lõppu täpsemat infot!" teatab kool.

Nädala alguses teatas terviseamet, et Tallinnas ja Harjumaal on koroonasse haigestunutega seotud ligikaudu 40 kooli. "Meie lauale jõudis juhtumeid, kus haigestunud õpetajad on haigussümptomitega tööl käinud. Siin tuleb meeles pidada, et maski kandmine ei ole alternatiiv kodus püsimisele," märkis Terviseameti peadirektori asetäitja tervisekaitse alal Mari-Anne Härma.

Harjumaa koolivõrgu olukorrast parema ülevaate saamiseks võetakse koroonaproovid kõigilt Tallinna ja Harjumaa haridusasutuste töötajailt, kes on selleks soovi avaldanud.

Ameti teatel otsustatakse pärast analüüsidest kokkuvõtete tegemist koostöös Tallinna linnavalitsuse ning haridus- ja teadusministeeriumiga, milliseid lisameetmeid on õpetajate ja õpilaste kaitsmiseks vajalik rakendada.