Arkadi PopovFoto: Stanislav Moshkov
Uudised
25. november 2020, 13:42

Arkadi Popov koputas maskivastaste südamele: ei tohi niimoodi mõelda, et las vanemad inimesed kannatavad ja surevad (13)

Kuigi maskinõue praegu Eestis valitsevas koroonaviiruse leviku olukorras võib tunduda mõnevõrra ahistav, soovitab terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuht Arkadi Popov maskivastastel mõelda veidi enam neile inimestele, kelle elu ja tervist viiruse leviku tõkestamine kaitseb.

Kui ühel kaalukausil on maskid, siis teisel on vanemate inimeste elu ja tervis, samuti nende elu ja tervis, kellel on igasugu kaasuvad haigused, kes kuuluvad riskigruppi ning sellega peaks ülejäänud inimesed arvestama, märkis Popov "Vikerhommikus", vahendab ERR-i uudisteportaal

"Me jõuliselt liigume sinna, kus epideemia progresseerub ja samal ajal ma näen, et on olemas teatud inimeste grupid, mis üsna aktiivselt avaldavad oma meelt selles osas. Ma saan aru, et inimestel on tunne, et ahistatakse natuke ja vabadust piiratakse, aga mina kutsun inimesi mõtlema rohkem teiste peale ja eelkõige vanemate inimeste peale, kes kannatavad kõige rohkem selle viiruse tõttu," rääkis Popov.

"Ei tohi mõelda niimoodi, et las vanemad inimesed kannatavad ja surevad, minu jaoks on see vastuvõetamatu ja pole absoluutselt aktsepteeritav kaasaegses maailmas."

Popov rõhutas, et võitlus koroonaviirusega vajab praegu solidaarsust. "Et me ei killustuks, et me ikkagi pingutaks veel kaks, võib-olla kolm kuud. Suurema tõenäosusega see kõige tõsisem periood, mis meid ees ootab, kaasa arvatud jõulud ja muude hooajaliste viiruste tulek, on see periood, mil me peame kõik avaldama ühtset vastupanu pandeemiale. Midagi teha ei ole."