Narva haigla Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Uudised
2. detsember 2020, 11:18

OLUKORD ON TÕSINE! Narva haiglale pannakse kokku abijõude (2)

Ida-Virumaa kõrge nakatumisnäidu tõttu on praegu tervishoiuasutustest kõige tõsisem olukord Narva haiglas, kuhu terviseamet lähetab abijõude, ütles ERR-ile terviseameti kriisistaabi juht Urmas Sule.

14 päeva nakatumisnäitaja 100 000 elaniku kohta oli teisipäevase seisuga Ida-Virumaal 766,4, mis on kõrgem kui mujal Eestis.

Kolmapäeval sõidab terviseameti meditsiinistaabist grupp inimesi Narva, et olukord täiendavalt üle vaadata. Ettevalmistamisel on ka ekspertrühm, kes läheb Narva haiglale appi selle nädala lõpus.

"Kõige suurem tõus on seni olnud Ida-Virumaal, aga ka mujal Eestis haigestumus tõuseb, näiteks Tartus," nentis Sule, lisades, et haiglate valmisolekuga püütakse ennetada olukorra halvenemist.

Refereeritud artikli täistekst ERRi uudisteportaalis

Ida-Virumaal on haiglate ülekoormus juba käes, mainis sotsiaalminister Tanel Kiik kolmapäevasel terviseameti pressikonverentsil. Aga kuna nakatumiste arv tõuseb ka Harjumaal, siis on Kiige arvates vaid aja küsimus, millal surve kasvab ka Harjumaal. Õnneks pole toimunud meditsiinitöötajate massilist haigestumist.