Uudised

Ämmaemandad, naistearstid ja õed taunivad katuseraha jagamist abordivastastele (27)

LISA KOMMENTAAR

Reelika8. detsember 2020, 13:24
Peale igat vahekorda sureb oma kurvas elulootuses miljoneid potensiaalseid spermatosoide. Kas keegi neile ka mõtleb või nende käest küsib? Kohutav massimõrv! Neist oleksid ju saanud eestlased kes makse maksavad aga jälle läraki terve miljon mõrvatud.
S.8. detsember 2020, 04:58
Igasuguseid kampaaniaid tehakse, küll musitavaid mehi propageerivaid, küll kumm on seks jne. Räägitakse naiste õigusest ja vabadusest otsustada, inimõigustest... Aga väikese inimese õigusest elule??? Nende eest ei seisa keegi, nende eest ei kõnele keegi. Kõige kaitsetumad on jäetud ilma igasugustest inimõigustest, sellest kõige põhilisemast, õigusest elule. Ja meie arstid arvavad, et isegi ühiskonnas teema arutamine ja teadvustamine, jumal hoia, et mõni naine jätaks abordi tegemata, on taunitav?? Mul pole sõnu lihtsalt, kuhu me jõudnud olema. Neil arstidel peaks häbi olema!
No8. detsember 2020, 08:48
Ja mis kasu sellest on, kui mõni ebastabiilne, vastutustundetu või haige naine elu marsi propaganda peale ja arstide nõuandeid eirates lapse sünnitab, kes hiljem hoolimatuses või haiguses vireleb?
Aru ma ei saa8. detsember 2020, 09:39
miks selline kisa käib abordikeelustamisest? Oli ju must-valgel kirjas, et aborti ei keelustata. Nagu mingi nõiaring käib selle teema juures ja lõppu ei tule.Loetletud med.töötajatel peaks küll praegu käed jalad tööd täis olema.Raha jagamisel on alati nii, et mina ka, mina ka ja ikka keegi pole rahul.Rahunege ükskord juba maha!
Gerli8. detsember 2020, 13:15
Ongi kõige kaitsetumad! Ja just kõige kaitsetumad selle riigi ees kes neid vaesuspiiril üles kasvatab. Enamjaolt kitsikuses elava ükdikvanemaga. Enamjaolt üksikemaga üürikorteris.
mina7. detsember 2020, 18:25
Nojah, abordivastastele 170 000 ja toiduabile 5000!! Otsustage, ja tehke valk valimistel!
Andres7. detsember 2020, 13:51
Ei nõustu. Teavitustöö abortide vähendamiseks ei ole mingi jama ja see teavitustöö ei saa olla monopoliseeritud ainult arstidele, õdedele ja ämmaemandatele. Tänapäeval on olemas rasestumisvastased vahendid ja ka SOS-pillid. Samuti näitab statistika, et kuni paarsada inimest on teinud viimasel ajal aborti kaks korda aastas. See ei ole mingi reproduktiivtervise protseduur.
Ehe7. detsember 2020, 14:15
Antud kommentaari kirjutaja ei ole eluga kursis. Kasutades kontraseptiive võib avastada ootamatu raseduse nädalaid hiljem. SOS-pill on mõeldud koheseks tarvitamiseks
Andres7. detsember 2020, 14:28
„Kontraseptiive”?! Magu näha, olete asjadega, sealhulgas õigekirjaga hästi kursis. Aga kui inimene vigadest ei õpi, nii et kaks korda aastas läheb „kontraseptiividega” nihu või eelmist ööd ei mäleta, et SOS-pill võtta, siis ei saa teavitustöö ju ka kurjast olla.
Ehe7. detsember 2020, 14:40
Ei usu, et selliseid palju on, kes 2x aastas oma tervist rikkuda lasevad. Kuigi mine tea, inimesed on erinevad.
Ehe7. detsember 2020, 14:42
to Ehe7. detsember 2020, 14:51
Kõige hullem ongi see, et inimesed, kes ei ole spetsialistid, ei oma vastavat haridust, usuvad šarlatane, soolapuhujaid, ravivad puhastusvahenditega või näiteks vähki 'sõna jõuga' tahavad inimeste elu ja tervise üle otsustada. Andresel pole ilmselt naistki, aga muudkui arvab. Võiks endale selgeks teha, et isegi spiraaliga on võimalik rasestuda.
to Andres7. detsember 2020, 14:57
Kas tähemärgi vahelejätmine näitab kirjaoskust? Ehk hoopis mõne targutaja tähenärimist ja väiklust. Üks mees, kes tahab kangesti naistele nende endi asjus kohta kätte näidata võiks kõigepealt ennast kurssi viia, kuidas asjad tegelikkuses toimivad. Kas varsi hakkavad mingid abordivastased ukselt uksele käima nagu Elusõnalased või kes nad iganes on nn 'teavitustööd' tegemas? Pole vaja enam naistearsti juurde minnagi tuleb mingi suvaline tädi, teeb 'teavitustööd' ja ehk paneb kohe kohapeal spiraaligi sisse?
Andres7. detsember 2020, 15:03
Tähemärgi vahelejätmine ei näita kirjaoskamatust, küll aga tekitab küsimusi juhul, kui samal ajal heidetakse teisele ette, et ta ei ole eluga kursis. Ma ei taha kellelegi kohta kätte näidata ja ma ei poolda abortide lauskeelamist, aga arvan, et õigus teha abordivastast selgitustööd ei kuulu ainult meedikutele ega ka ainult naistele. Viljastuda ei saa ilma seemnerakuta ja seega on ka mehed asjaga seotud. Abort ei ole midagi meeldivat ja kaks korda aastas seda teha ei ole enam mingi tööõnnetus.
to Andres8. detsember 2020, 08:52
Kuidas on ligipääs andmetele, et keegi 2 x aastas aborti on teinud? Või omast perest keegi? Oma peres võite ju arstiteadust eirata ja kasvõi posijate juures käia abi saamas aga vähegi mõtlevad inimesed peaks ikka aru saama, et arst ja ämmaemand on spetsialistid ja mingid nurgatagused moorid mitte.
oioi meil suuel arvul siiski ajud greeni läinud, ilmselt oma osa siin nii rahal kui meediasüsteemist7. detsember 2020, 13:22
Töötu.7. detsember 2020, 13:09
Naistel on õigus otsustada oma keha ja oma elu üle, kuid teise inimese keha ja teise inimese elu üle ta otsustada ei tohi. Kui naine on rase, siis tema sees kasvab uus elu, kes paraku sõltib täielikult naise valikutest. Loode ise ei saa oma elu üle otsustada. Mis õigusega otsustab pisikese inimloote elu eest tema ema? Arstide väide, et ükski abordiotsus ei sünni kergekäeliselt on põhimõttelage ebamoraalne! Ka mõrvar juurdleb ja kaalub pikalt oma tulevast mõrvatööd. Küllap tunneb ka külmavereline mõrvar hingepiinasid ja ehk tunneb ta isegi hingelist kahetsust oma ohvri peale mõeldes. Kuid kas s
Nojah7. detsember 2020, 15:16
Keelame rasedusvastased vahendid ka ära, sest mis õigusega üks naine tohib otsustada, mitu last ta sünnitada/kasvatada suudab? Las aga iga naine sünnitab niipalju kui talle looduse poolt ette nähtud?
xs7. detsember 2020, 13:01
Vähemalt nad ise ütlevad, et tavavad väärtustada elu. Hea, kui nende nõustamiste ja kampaaniate tulemusel väheneb abortide hulk (nii parema pereplaneerimise kui tugisüsteemidega neile, kes kaaluvad aborti mittemeditsiinilisel põhjusel), aga otseselt abortide keelustamist pole nad nõudnud. Mulle võib mitte meeldida nende seotus võimuparteiga või usuline taust, aga ma ei saa head eesmärki diskrimineerida nende seoste pärast.
Jah7. detsember 2020, 15:02
'Nõustavad' mõne vaastutustundetu, haige või täiesti ebastabiilse naise sünnitama aga pärast ei vastuta selle naise ja tema tulevase lapse elu ja tervise eest enam keegi.
Jah7. detsember 2020, 15:02
Ehe7. detsember 2020, 12:02
Nn abordivastased võiksid enne odava populaarsuse hankimist end pisut harida. Kaasaegsed kontraseptiivid ka teevad miniabordi, kui ei lase viljastunud munarakul emakaseinale kinnituda. Keelab siis need ka ära juba või?
to Ehe 7. detsember 2020, 14:59
Nojah, varsti ehk tohivad naised ainult isa või mehe nõusolekul rasedusvastaseid vahendeid osta? Keskaega tagasironimine käib ju täie hooga, varsti ei imesta enam millegi üle.
Jdhs7. detsember 2020, 11:49
Miks abordivastased? Reitelman ütleb, et tegemist on toredate inimestega, kes korraldavad väga vingeid rahvamatkasi.
Kai7. detsember 2020, 11:35
Head arstid, õed ja ämmaemandad, sellel MTÜ-l pole mingit eesmärki keelustada abordid või ohustada naiste tervist. Uurige veidi ise nende eesmärke. Te olete nii opositsiooni kui meedia poolt valele teele suunatud ja olete jäänud uskuma sulaselget vale.
Maeve7. detsember 2020, 12:37
Mida nad siis tahava. Valgusta meid
Maevele7. detsember 2020, 12:45
Tahtsid raha saada ja said 171 tuhat euri, kuigi pärast peavad ehk jagama kellegagi :(.