Jaak AabFoto: Merilin Ulm
Uudised
10. detsember 2020, 08:49

Haridusminister soovitab koolidel jätkata distantsõppega kuni vaheajani (12)

Haridus- ja teadusminister Jaak Aab soovitas koolidel hoolimata õpilaste kojusaatmisest koroonaviiruse leviku piiramiseks jätkata distantsõppel kuni jõuluvaheaja alguseni, ütles minister "Terevisioonis".

Aabi sõnul on koolipidajal võimalik näiteks järgi aidata neid õpilasi, kellel kevadel või ka sügiseste katkestuste ajal on tekkinud lünkasid või raskusi, märkis minister, vahendab ERR-i uudisteportaal

Küsimusele, kes kooli töö osas otsuse peaks tegema, ütles Aab, et see on koolipidaja ja kooli juhtkonna otsus ning kui otsustatakse juba 14. detsembrist vaheaega alustada, siis tuleb ka öelda, millal need päevad järgi tehakse, ilmselt siis jätkates kooli pikemalt juunis.

Ministri sõnul saadetakse täna koolidele täpsem juhend, milles soovitatakse jätkata distantsõppega ja tegelda nende klasside õpilastega, kes on kõige rohkem kannatanud kevadel ja sügisel just distantsõppe tõttu, lisades, et kooli omanikel ja juhtidel on nüüd võimalus valida, kuidas vajakajäämisi nende seitsme päevaga tagasi teha.  

Küsimusele, miks otsustas valitsus sulgeda koolid üle riigi, kuigi paljudes piirkondades on nakatumine väga madal, viitas Aab sellele, et nakatumine kasvab ka mujal ning koolide sulgemist soovitasid kriisikomisjonid üle Eesti.

Tema sõnul oli ka näha, et kui Harjumaal ja Ida-Virumaal suleti gümnaasiumid, langes kohe nakatumine keskkooliealiste õpilaste seas, kuid nüüd on see suurem nooremate laste hulgas.