Foto: Erki Pärnaku
Eesti uudised
11. detsember 2020, 16:41

Sotside fraktsioonis on koroonakahtlus, riigikogu esmaspäevane istung võib toimuda kaugosalusega (15)

Sotsiaaldemokraatide fraktsioonis on saadik, kes on olnud lähikontaktis koroonahaigega. Sestap palub fraktsioon riigikogul valmis olla selleks, et esmaspäeval toimub kaugosalusega istung.

Sotside fraktsiooni aseesimees Kalvi Kõva saatis riigikogu juhatusele kirja, kus tõdeb, et nende liige on olnud lähikontaktne ning ta saab oma koroonaproovi tulemuse teada esmaspäeval. 

“Kui testi tulemus peaks olema posiitiivne, loetakse kõiki Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni saadikuid, samuti 7. ja 8. detsembril istungisaalis viibinud isikuid lähikontaktseteks, kellele laieneb eneseisolatsiooni kohustus,” selgitab Kõva.

Seetõttu palub Kõva olla riigikogul valmis vajadusel kutsuda esmaspäeval kokku riigikogu kaugosalusega istung. Esmaspäevasel istungil on päevakorras muuhulgas abielureferendumi korraldamise küsimus.“Vajadusest kaugosalusega istungi kokkukutsumiseks informeerime riigikogu juhatust täiendavalt pärast Covid-19 testi tulemuste laekumist,” kirjutab ta. 

Kõva kinnitab Õhtulehele, et tema on see fraktsiooni liige, kes on olnud lähikontaktne. Kõva sõnul on ta tervis praegu korras. "Aga ega me keegi täpselt ei tea, mis need koroonasümptomid on," tõdeb ta. 

"Kütan praegu sauna ja lähen jääauku. Ju siis on tervis korras," muheleb Kõva.

Kõva sõnul sai ta teisipäeval teada, et on lähikontaktne ja puudus seetõttu ka  viimastel päevadel riigikogust.

"Point on selles, et kui tuleb esmaspäeval välja, et see test on positiivne, on kogu fraktsioon tõenäoliselt lähikontaktsed," selgitab Kõva, et puutus kokku riigikogu saalis inimestega nii esmaspäeval kui teisipäeval.

"Seetõttu oli vaja riigikogu juhatust ennetavalt informeerida, et saaks mõelda, mismoodi riigikogu töö garanteeritakse, kui inimesed on isolatsioonis," sõnab Kõva.