NäomaksFoto: Tiina Kõrtsini
Uudised
11. detsember 2020, 17:35

Idavirulastele jagatakse 20 000 kaitsemaski (3)

Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit (IVOL) ja Ida regionaalne kriisistaap teevad alates homsest kuni järgmise nädala reedeni selgitustööd maski kandmise vajalikkuse üle.

Kaitsemaske jagatakse piirkonna suuremates kaubanduskeskustes, toidupoodides ja ehituskauplustes. Maske plaanitakse jagada kellaaegadel, mil külastajaid on kauplustes tavaliselt enim, näiteks keskpäevasel ajal ja õhtuti kella 17-18 paiku.

IVOL juhatuse esimees Eve East sõnul on nädalase projekti eesmärk inimestele selgitada maski kandmise vajalikkust ja seda kuidas maski õigesti kanda.

„Kuigi maskikandjaid on Ida-Virumaal viimaste nädalatega juurde tulnud, on jätkuvalt neid, kes maski ei kanna. Selle nädala jooksul tahame inimestega rääkida ja neid julgutada maski ette panema, et kaitsta nii iseennast kui ka ümbritsevaid inimesi,“ ütles East.

Ida regionaalse kriisistaabi juht Indrek Pungi sõnul jagatakse maske suuremates kauplustes, kus rahvast rohkem liigub.

„Tänan kõiki kauplusepidajaid ja tööandjaid, kes on oma töötajatele maskid hankinud ja sellega ka teisele eeskujuks olnud. Töötajad, kes puutuvad päevas kokku sadade või isegi tuhandete inimestega, vajavad kindlasi kaitset. Kui maskide jagamise ajal näeme töötajaid, kes maski ei kanna, siis pakume seda kindlasti ka neile,“ ütles Pung.

Politsei- ja piirivalveameti Ida kriisistaabi juht Üllar Kustala sõnul on politseil mõne nädala tagune hea kogemus Narvast.

„Olime samuti suuremate kaubanduskeskuste ja kaupluste juures, kus jagasime ligi 7000 maski ning järgnevatel nädalatel nägime, et maski kandmise osakaal linnapildis tõusis. Eile tegime Narvas samuti väiksema maski jagamise aktsiooni ja seekord andsime välja 200 maski, sest inimesed olid juba ise maski hankinud. Pöörame tähelepanu ka ühistranspordile ning jagame ka Narva rongijaamas Tallinna suunal reisivatele inimestele maske,“ rääkis Kustala.

Maskide jagamisse on kaasatud kohalike omavalitsuste ja riigiasutuste – päästeameti, politsei- ja piirivalveameti, maksu- ja tolliameti ning keskkonnainspektsiooni töötajad.

Maskid soetas IVOL, kulud kompenseeritakse riigi poolt.