Terviseameti peadirektor Üllar LannoFoto: Martin Ahven
Uudised
13. detsember 2020, 19:21

Terviseameti peadirektor: lastega seotud meetmed on nakatumise vähendamiseks tõhusaimad (18)

Kuigi avalikkuses kritiseeritakse valitsust otsuse eest panna kinni koolid ja huviringid ning jätta kirikud avatuks, ütleb terviseameti peadirektor Üllar Laino, et lastega seotud meetmed on nakatumiste vähendamiseks kõige tõhusamad ning kirikud saavad avatuks jääda vaid siis, kui reegleid järgitakse.

Lanno sõnul pole kirik koolide, huvialaringide ja sporditegevusega võrreldes eelistatud seisuses ning praegune aeg on keeruline kõigi jaoks, vahendas ERR-i uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

"On olemas meetmed, mis on natukene tõhusamad kui teised. Tahame me või ei taha, siis lastega seotud meetmed täna on need, mis on nakkuse maha võtmise osas kõige tõhusamad," ütles Lanno.

Lanno märkis, et ühte võluvitsa või konkreetset abinõu, mis nakatumisest päästab, pole olemas ning igaüks peab oma tegemised ja käigud läbi mõtlema. 

"Katsume aru saada, et nakkust on meie hulgas liiga palju selleks, et olla täna uskmatu ja mõelda kogu aeg, et minuga seda ei juhtu. Seda on võimalik saada täna igalt poolt," ütles Lanno.