Irja LutsarFoto: Merilin Ulm
Uudised
22. detsember 2020, 10:28

Irja Lutsarile teeb muret viiruse levik Tallinna haiglates (15)

Koroonaviiruse levik Ida-Virumaal on stabiliseerunud, kuid Tallinnas ja Harjumaal ning eriti siinsetes haiglates kasvab endiselt, ütles valitsuse teadusnõukoja juht Irja Lutsar, kelle sõnul võiks uuel aastal lubada kooli tagasi nende piirkondade lapsed, kus viirus on vähe levinud ning ka alg- ja lõpuklasside õpilased.

"Kui Tartu Ülikooli Kliinikumis ja ka Ida-Viru haiglates on koroonaviiruse tõttu hospitaliseeritud inimeste arvud viimase nädala jooksul olnud stabiilsed, siis Tallinna haiglates oli näha hospitaliseeritute arvu tõusu," rääkis Lutsar ERR-i uudisteportaalile

Tema sõnul Tallinnas, kus kogukonnas on viirust palju, nakatub ka haiglate personal, mis omakorda paneb teised töötajad isolatsiooni ja osakonnad kinni ning kui viirus juba on haiglas, siis nakatuvad ka seal olevad haiged.

Küsimusele, kas Tallinnas peaks rakendama samasuguseid karme piirangumeetmeid nagu Ida-Virumaal, vastas Lutsar, et ei oska seda praegu öelda. 

Lutsari sõnul peab teadusnõukoda oluliseks ka seda, et algklassilapsed saaks kooli ja lasteaiad jääks tööle, sest vastasel korral tõmbab see ka meditsiinisüsteemist tööjõudu ära