Sotsiaalministeeriumis dekodeeriti terviseameti kommunikatsioonijuhi Simmo Saar anonüümne esinemine „Kuuuurijas“ lahti ning anti seepeale mõista, et tal on targem ise kirjutada lahkumisavaldus. Foto: Andres Putting / Ekspress Meedia
Eesti uudised
22. detsember 2020, 16:51

Loe SIIT perearst Ruth Kalda arvamust vaktsineerimiskava kohta. Artikkel ilmus algselt kell 12:49.

Vallandatud terviseameti vilepuhuja Simmo Saar: „Mul on korduvalt kästud sulgeda suu ja edasi teenida.“ (12)

Möödunud nädalal levitas telesaade „Kuuuurija“ terviseameti anonüümse tippametniku juttu, et Eesti Covid-19 vaktsineerimiskava on auklik kui Šveitsi juust. Sotsiaalministeeriumi tippjuhid lükkasid kriitika tagasi – „Kõik on korras!“ –, misjärel loobus tippametnik anonüümsusest ning kordas sõnumit oma nime ja näoga. Terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar selgitas Õhtulehele oma sammude tagamaid. 

Möödunud nädal levitas telesaade „Kuuuurija“ anonüümse terviseameti tippametniku juttu, et Eesti Covid-19 vaktsineerimiskava on auklik kui Šveitsi juust. Sotsiaalministeeriumi tippjuhid lükkasid kriitika tagasi – „Kõik on korras!“ – misjärel loobus tippametnik anonüümsusest ning kordas sõnumit oma nime ja näoga. Terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar selgitas Õhtulehele oma sammude tagamaid. 

Täiendatud kell 16.51: terviseameti peadirektor Üllar Lanno sõnul ei ole pärast Simmo Saare poolseid väljaütlemisi võimalik koostööd jätkata. „Need väljaütlemised olid solvavad terviseameti inimeste suhtes, kes on pea viimase aasta pingutanud ning kümneid tunde igapäevaselt panustanud ühiskonna jaoks olulise vaktsiini saabumise ettevalmistamisse. Pärast selliseid väljaütlemisi ei näe ma võimalust koostöö jätkamiseks,“ ütles Lanno, et Saare tööleping lõpetatakse. 

Edasi lugemiseks: