Eesti uuriva ajakirjanduse lipulaeva "Pealtnägija" juht Mihkel Kärmas selgitab, et anonümiseerimine on nende saates väga erandlik asi. Kuna Eesti on väike riik, ei saa ka täielikku anonüümsust vilepuhujale pea kunagi tagada.Foto: Sven Arbet/ Ekspress Meedia
Eesti uudised
22. detsember 2020, 20:32

Mihkel Kärmas terviseameti vilepuhujast: on koomiline, et keegi nägi keset koroonakriisi vaeva, et moonutatud helist Saare hääl kätte saada (4)

Möödunud nädalal anonüümsena "Kuuuurija" saates riigi vaktsineerimiskava kritiseerinud endine terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar otsustas teisipäeval oma isiku avalikustada. Mehe sõnul muukis sotsiaalministeerium häälmoonutatud intervjuu lahti, et tema isik teada saada. "Pealtnägija" toimetaja ja saatejuht Mihkel Kärmas nimetab tegu koroonakriisi keskel lausa koomiliseks.

Kõigepealt vajab selgitamist see, kuidas moonutatud heliklipist rääkija originaaltämber kätte saada. Saare "Kuuuurija" intervjuud kuulanud helispetsialist nendib, et seal on Saare hääle varjamiseks ainult tema hääle helikõrgust muudetud.

Edasi lugemiseks: