Foto: Jassu Hertsmann / Sotsiaalministeerium
Uudised
29. detsember 2020, 08:12

Tervise Arengu Instituut: koroonasurmade arvu täpne statistika võtab aega (14)

Tervise Arengu Instituudi (TAI) registrite osakonna juhi sõnul ei saa hommikul laekuvate viimase ööpäeva andmete pealt täpselt öelda, miks koroonaviirusega nakatunu suri.  Positiivse koroonatesti andmisel järel siit ilmast lahkumine ei tähenda, et surma põhjustas alati koroonaviirus.

Tervise Arengu Instituudi värskete andmete  järgi on tänavu novembrikuu seisuga surnud COVID-19 tõttu 108 inimest, neist 35 novembris, kirjutab ERR. 

Samas näitavad terviseameti andmed, et koroonaviirusega nakatunutest on esmaspäevase seisuga surnud 213 inimest. Augustis juba korrigeeriti tagantjärele koroonasurmade statistikat ja ilmselt tehakse seda veelgi.

Tervise Arengu Instituudi registrite osakonna juhataja Piret Viiklepp selgitas, et ühel hetkel saadud positiivse koroonatesti järel siit ilmast lahkumine ei tähenda, et surma põhjustas koroonaviirus. Ta rõhutas ka, et  surma põhjuse määramine võtab üldjuhul aega, mistõttu ei saa enamasti vahetult pärast inimese lahkumist kindlalt väita, millesse ta suri ning koroonaviirusest tingitud surmade arv võib tagantjärele väheneda või suureneda.