Kõik tervishoiutöötajad ei kiirusta end vaktsineerima. Foto: Vida Press
Uudised
14. jaanuar 2021, 10:35

HIRMUTAVATE VANDENÕUTEOORIATE MÕJU: osa tervishoiutöötajaid keeldub vaktsineerimisest (31)

Ehkki puuduvad tõendid, et koroonavaktsiinid põhjustaksid viljatust, on paljud USA tervishoiutöötajad toonud just selle põhjuseks, miks nad ei kiirusta end vaktsineerima.

Meditsiiniportaal WebMd kirjutab, et USAs on märkimisväärne arv tervishoiutöötajaid loobunud vaktsineerimisest.

Näiteks Ohio kuberner Mike DeWine ütles hiljutisel pressikonverentsil, et 60% osariigi hooldekodude töötajatest on vaktsineerimisest keeldunud. Georgia osariigi õde, kes koordineerib 30 000 tervishoiutöötaja vaktsineerimist, mainis, et seni on vaktsineeritud neist 33%. Ülejäänud ootavad ja vaatavad, mis edasi saab.

See ei üllata Minnesota ülikooli nakkushaiguste spetsialisti Jill Fosterit, kes on uurinud vaktsiinivastasust.

Enne kui vaktsiinid tulid, ei uskunud ju paljud sedagi, Covid-19 on üldse olemas ning seda ei peetud  hullemaks haiguseks kui gripp. Paljudel koroonaeitajatel  on sotsiaalmeedias palju jälgijaid ja kui tulid vaktsiinid, kasutasid nad oma platvorme vandenõuteooriate levitamiseks.

Pfizeri vaktsiiniuuringud viljatuse teooriat ei kinnita. Kolmanda faasi uuringus osales üle 37 000 inimese. Enne uuringusse kaasamist tehti naistele rasedustest. Rasedaid uuringusse ei võetud. Uuringu ajal jäi lapseootele 23 naist, ilmselt planeerimata. Neist 12 rasestumist juhtus grupis, kes sai vakstiini. 11 naist jäid rasedaks platseebogrupis.