"Kes tahab söögilauas härrasmehena käituda, see teab ju, et härrasmehel on ninarätik alati kaasas," soovitab dr Viktor Vassiljev. Foto: Robin Roots
Hea nõu
25. jaanuar 2021, 06:00

DR VASSILJEVI NÕUANNE | Mida teha, kui nina tilgub söögilauas? (1)

"Vana mees olen, aga tite haigusega. Nimelt häda selles, et söögilauas nina tilgub nii, et seltskonna ees häbi."

Kaheksakümnestel on jah selline probleem, vegetatiivse närvisüsteemi iseärasus. Ei reageeri nina limaskesta veresooned päris adekvaatselt õhutemperatuuri muutustele. Hakkab nina tilkuma soojast toast välja minnes ja väljast sooja tulles, ning kuuma supi kohal kohe kindlasti.

Ei ole haigus, ei ole ravitav, aga kes tahab söögilauas härrasmehena käituda, see teab ju, et härrasmehel on ninarätik alati kaasas. Mis ongi põhiline ravimeetod. Üsna tõhus, ja kõrvaltoimed puuduvad.

***

Tegelikult mul selle aasta esimesed küsimused ka juba käes, neid tuleb kõige rohkem sellisesse kohta, nagu Facebook – kes teab, see teab, ja kes ei tea, uurigu järele.

65+ vanusegrupis on usinaid arvutikasutajaid päris palju, enamus jõudnud ka sotsiaalmeedia hüved avastada, milles pole midagi imelikku. Imelik oleks, kui keegi kirjutaks hanesulega. Eks ma loen ju ka selle välja, paluks ainult mitte gooti kirjas, kui vähegi võimalik.