Foto: Maria Kilk
Uudised
19. jaanuar 2021, 17:39

Valga haigla juht ja reformierakondlane Margus Ulst pakkus koroonavaktsiini klubivendadele (26)

Saate “Pealtnägija” meeskonnani jõudnud kirjadest nähtub, et Valga haigla juht ja Reformierakonna liige Margus Ulst pakkus vaktsiini väljaspool järjekorda oma Tartu Rotary klubi vendadele, kelle hulgas on palju prominente.

Kaks nädalat tagasi said klubiliikmed Valga haigla juhist Ulstilt pakkumise vaktsineerida. Ulst kirjutas: "Orienteeruv vaktsineerimise aeg on teisipäevast reedeni Tartus Turu tänav 2, väljaspool tervisekeskuse tööaega. S.o õhtupoolikul alates kell 18-st."

Ulst selgitab, et sai ajal, kui veel riskirühma inimesedki pole vaktsineeritud, vaktsiini sõpradele pakkuda, kahel põhjusel: kuna Valga haigla töötajate seas pole nii palju vaktsineerimishuvilisi ning kui hästi lahjendada, jagub ühest vaktsiiniampullist ka kuueks doosiks.

Ent jääb ebaselgeks, miks pakkus haiglajuht väidetavat ülejääki prominentsetele sõpradele, mitte näiteks mõnele Valgamaa hooldekodule.

Tartu Rotary klubisse kuuluvad näiteks Andrus Ansip, Toomas Asser, Mait Klaassen, Urmas Klaas, Andrei Sõritsa, Neinar Seli jne.