Perearst Karmen Joller loodab, et tänu vaktsineerimisele ei pea ta tulevikus ühtki päeva töölt eemal olema selle kurja haiguse tõttu. Foto: Erakogu
Uudised
20. jaanuar 2021, 10:54

VÄIKE PALAVIK JA KERGE KONDIVALU: perearst Karmen Joller jagab vaktsineerimiskogemust! (29)

Perearst Karmen Joller tegi sotsiaalmeedias väikse isikliku reportaaži, kuidas tal kulges vaktsineerimine Covid-19 vastu.

"Eile hommikul oli väike palavik, mis läks paratsetamooliga ilusti alla ja rohkem ei tõusnud," kirjutab ta oam Facebooki-lehel.

"Püsis aga suur jõuetus ja kerge "kondivalu". Umbes kell 17 aga läks enesetunne väga kiiresti heaks ja püsib hea siiani."

Perearst selgitab, et tegemist ei ole haiguse kergekujulise läbipõdemisega, vaid hoopis immuunsüsteemi väga sagedase vaktsineerimisjärgse reaktsiooniga, mis enamasti möödubki iseenesest 24 tunni järel, aga kindlasti kaob 72 tunni järel. Sümptomeid võib leevendada tavapäraste vahenditega.

"Kolmapäevad on meil tervete laste visiitide päevad. See on kogu töönädala kõige emotsionaalsem ja toredam päev. On väga mõnus seda päeva nautida hea enesetundega ja teadmisega, et ma ei pea selle kurja haiguse tõttu tulevikus ühekski päevaks töölt kõrvale jääma," kirjutab Joller. 

Terviseameti andmetel on Eestis COVID-19 vastu vaktsineerimisi tehtud 20 478 inimesele.