Liigume
3. mai 2021, 13:23

TIIU TREENIB | Libistage istmikunärv valust vabamaks

Tänapäeval saab peaaegu kõik asjad korda ajada kodust lahkumata, arvuti ees istudes. Ja õhtul liigume sealt teise ekraani, teleri ette. Aga ettevaatust! Istuva eluviisiga liialdades võib istmikunärv ennast lõpuks valusalt meelde tuletada!

Istmikunärvivalu on üsna sageli seotud istuva töö või eluviisiga. See vajab aeg-ajalt liigutamist. Üks paremaid variante istmikunärvi seisundi parandamiseks on seda nii-öelda libistada.

- Harjutuse sooritamiseks istuge tooli äärel sirge seljaga.

Tags: TIIU treenib 2021 (Erki Pärnaku)

- Kõverdage ühe jala põlve, viies samal ajal selga võimalikult palju küüru ja painutades lõuga rinnale. Hoidke asendit 3 sekundit.

Tags: TIIU treenib 2021 (Erki Pärnaku)

- Seejärel sirutage selg sirgeks, viige pea kergelt kuklasse ja lükake jalg põlvest sirgeks, liigutades varbaid enda poole. Hoidke seda asendit samuti 3 sekundit.

Tags: TIIU treenib 2021 (Erki Pärnaku)

- Korrake harjutust teise jalaga.

- Tehke harjutust 10 korda. Parima tulemuse saate, kui teete harjutust istmikunärvivalu puhul mitu korda päevas kahe-kolmetunniste vahedega.

- Kui eelnev harjutus on liiga raske, siis proovige istudes sirutada jalg põlvest välja ning liigutage labajalga kolmesekundiliste vahedega enda poole ja endast eemale. Selg hoidke samal ajal sirge.

Head võimlemist!

 ____________________
Tekst: Hillar Reissaar, Reakt Füsioteraapia Kliiniku füsioterapeut
Modell: Kristel Kallasvee
Stiil: Aljona Eesmaa
Jumestus: Raily Rajaväli
Fotod: Erki Pärnaku
Video: Hannes Dreimanis