Tallinna vangla kinnipeetavad sai asjast aimu eelmisel neljapäeval, kui 63 avavanglas olijat hakati testima.Foto: Teet Malsroos
Uudised
16. veebruar 2021, 11:50

KOROONAKOLLE TALLINNA AVAVANGLAS! Poolsada kinnipeetavat pandi oma tuppa luku taha: „Paras tsirkus on!“ (5)

Eelmisel nädalal avastati, et Tallinna avavanglas on 50 kinnipeetaval koroonaviirus. „Nakkuse leviku teid praegu uurime, aga kuna avavangla vangid saavad väljaspool vanglat tööl käia, siis võib nakkus olla seotud sellega,“ ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Teele Sihtmäe.

Kinnipeetavad sai asjast aimu neljapäeval, kui hakati testima 63 avavanglas olijat. „Mul eelmine nädal pea valutas pikalt ja korraks oli korralik palavik. Aga neljapäeval pandi kõik kinni: busse ega kedagi tööle kuhugi ei lasta,“ kirjeldas Tallinna avavangla olusid üks kinnipeetav. „Paras tsirkus on! Mis me siin kinni istume. Kuigi kõik on koroonahaiged, siis kellelgi erilisi sümptomeid ei ole.“

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Teele Sihtmäe sõnul on üle pooltel haigetel kerged viirussümptomid nagu lõhna- või maitsetaju kadumine, pea- ja lihasvalu, nohu või köha.

Lisaks kinnipeetavatele sai eelmisel nädalal positiivse proovitulemuse Tallinna vangla kolm teenistujat.

Viru vangla vangide seas tuvastati eelmisel nädalal üks ja teenistujate seas kaks haigusjuhtu. Tartu vanglas ei ole täheldatud viiruse levikut kinnipeetavate seas, küll aga neljal teenistujal.