Tanel KiikFoto: Robin Roots
Uudised
16. veebruar 2021, 15:06

Tanel Kiik: vanemad klassid võivad minna pärast koolivaheaega distantsõppele (35)

Töö- ja terviseminister Tanel Kiige sõnul andis teadusnõukoda valitsusele ettepanekute paketi, mille järgi kaalutakse piirangute kehtestamist avalikele üritustele, hariduses, meelelahutus- ja kultuurivaldkonnas, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Kiige sõnul on valitsuse ja teadusnõukoja ühine siht, et võimalikult paljud lapsed saaksid käia kooli tavapärases korras. "Aga arusaadavalt ei pruugi teatud nakatumisnäitaja taseme juures see üle riigi või teatud piirkondades enam võimalik olla," ütles Kiik raadiosaates "Uudis+". 

Kiige sõnul puudutaksid uued piirangud gümnaasiumiõpilasi ja üliõpilasi, kes peaksid minema distantsõppele ning piirangud hakkaksid kehtima peale koolivaheaja lõppu ehk märtsi alguses.

Valitsus kehtestab võimalikud piirangud üle riigi ning kohalikud kriisinõukogud vaatavad need üle ning kehtestavad vajadusel karmimad piirangud, märkis Kiik.

Professor Irja Lutsar ütles saates "Otse Postimehes", et hoolimata eriarvamustest teadusnõukojas, tehti valitsusele konsensuslik ettepanek saata distantsõppele kõik kooliastmed pluss sulgeda selleks ajaks ka huvitegevus.