Uudised

JÄÄVIHMA MÕJUD: kaos, rekordarv libeduseohvreid ja otsakorral kipsivarud (12)

LISA KOMMENTAAR

26. veebruar 2021, 07:54
Kas ITK EMO ümbrus oli seekord ikka liivatatud? Kaks aastat tagasi veebruaris oli samasugune libedus ning EMO-st kojupääsemine sõltus, kas kannatanul olid tiivad või mitte.
Rs26. veebruar 2021, 10:20
Need, kes kukkusid libedaga ei kandnud kindlasti maski
süsteem on täiega ju mäda25. veebruar 2021, 20:17
Kukkusin ka käeluu katki aga ei hakanud kohe emosse minema, lootsin, et õhtul on vähem inimesi, turvamees ütles ukse peal, et peab ootama 10 tundi, registratuurist soovitati minna perearstile. Perearstile sain helistada alles kahe päeva pärast, sest oli ju riigipüha, siis kodus mees sidus mul käe salliga kaela ja kannatasin ära. Lõpuks pääsesin röntgenisse ja see daam ütles kohe, et luu on puruks, nüüd tuleb minna emosse. Mis mõttes emosse? Kas kipsi oskavad panna ainult kiirabi arstid? Mis mõtet on siis kurta, et on ülekoormus? Loomulikult, kui perearst peab emosse saatma, siis on ülekoormus.
tark inimene läheb emosse kl 7.30 hommikul25. veebruar 2021, 22:32
siis on õhtune laviin eest ära kraamitud ja hommikune pole veel jõudnud peale vajuda
to tark 26. veebruar 2021, 02:18
Turvamees soovitas mul ka tulla hommikul tagasi aga ma ei olnud nii tark. EMO juht kutsus üles inimesi, et kui võimalik, et siis nad ei tuleks EMOsse ja mõtlesin, et teen nii nagu soovitati, et võtan perearstilt saatekirja röntgenisse ja ei koorma EMOt, ma ei kujutanud sellist absurdi ette, et perearst peab sinna tagasi saatma. Kui ma seda oleksin teadnud, siis oleksin loomulikult järgmisel hommikul läinud EMOt koormama, oleks olnud üks päev vähem piinlemist.
26. veebruar 2021, 11:29
Väga tihti kätt ei pandagi kipsi, vaid kannad ortoosiga kaelas ja seda ortoosi saad igast perearstikeskusest osta.
täiendame üld- ja rahvahariduse programme!25. veebruar 2021, 18:48
1) õpetame lapsed kukkuma, need võtted saab kätte judo trennist ja kehkuõpsid saavad piisava õpetamisoskuse mõne korraga kätte. Tulemuseks on, et kukkumiste korral on kordades vähem traumasid. 2) õpime selgeks pingviinikõnnaku (tõsimeeli, manage silme ette ja libedaga liikuge samal moel kui pingviinid) ja libedaga on kordades vähem kukkumisi. Libedaga tuleb liikuda pingviinikõnnakuga. Nii lihtne ongi. Aga seda keegi ei viitsi ja lihtsam on vinguda teede seisukorra ja kipsi vähesuse üle
takkajärgi tarkus25. veebruar 2021, 19:17
ette ei tea ometi ja mõtlemiseks ei pruugi sekunditki mõtlemisaega olla. Aga üldjuhul asutakse peale õnnetusi usinasti ka reegleid muutma-täiendama. Autoteede ehitamise ja autotranspordi eelisarendamise käigus on aastaid jalakäijate liikumisteed ja nendel turvalisem liikumine omaette teema... lootuses, et enam jalgsi liikuda polegi vaja.
P26. veebruar 2021, 00:21
Pingviin, ära enam peale võta või oled juba kõvasti kukkunud.
aga üle Eesti?25. veebruar 2021, 18:41
pole ilm ja libedus vaid Tallinna jagu. Ooteajad olid tõepoolest pikad, abi ja juhtunule selguse ootaja jaoks eriti. Aitäh Pärnu EMO töötajatele! Need murtud hüppeliigesed ja randmed, sõrmed ning põrutuse saanud pead, õlad, puusad... vanusest küsimata.
Tölpa25. veebruar 2021, 18:23
Kipsivarusid saab tänapäeval igast seinast täiendada
26. veebruar 2021, 07:56
Ei saa, maalritel ammu oma koju viidud.:) Neil omal vaja.