Täna tehakse ettevalmistusi Covid-19 III osakonna avamiseks Foto: Raigo Pajula
Uudised
26. veebruar 2021, 14:47

PLAANILIST RAVI TÕMMATAKSE KOOMALE: Ida-Tallinna keskhaigla avab kolmanda Covid-osakonna

Ida-Tallinna Keskhaigla avab esmaspäeval kolmanda Covid-osakonna, kokku on siis haiglas 114 voodikohta Covid-19 haigetele. See teeb ITK-st Eesti suurima Covid-haigla.

Täna tehakse ettevalmistusi Covid-19 III osakonna avamiseks 1. märtsil ITK Ravi tänava ortopeediaosakonna pinnal. Juurde tuleb 26 voodikohta Covid-haigetele, mis tõstab voodikohtade koguarvu 114-ni, sealhulgas üheksa III astme ja 17 II astme intensiivravi voodikohta. See teeb ITK-st Eesti suurima koroonaravikohtadega haigla Eestis.

Seoses kolmanda Covid osakonna avamisega on plaanilist ravi kirurgilistel ja siseerialadel tugevasti vähendatud. Võimaluste piires plaaniline ravi siiski jätkub, haigla kriisistaap vaatab iga päev olukorra üle ja otsustab vastavalt situatsioonile. Silmakliinik ja erakorralise meditsiini keskus jätkavad tööd tavatempos.

Foto: Raigo Pajula

„Iga Covid-osakond, mille avame, tähendab, et plaaniline ravi jääb selle arvelt ära," ütles ITK juhatuse esimees dr Ralf Allikvee. „Kui tavaosakonna kohta on vaja üht meedikut, siis koroonaosakonnas vajame rohkem personali. Kaitseriietusega üle kolme tunni järjest tööd teha ei suuda. See ongi viinud personalinappuseni - voodikohti veel annab kohandada, aga inimeste hulk hakkab ammenduma.“

Reede hommikul oli ITK-s haiglaravil kokku 76 Covid-patsienti.