Foto on illustreerivFoto: Tiina Kõrtsini
Uudised
26. veebruar 2021, 19:09

Lennujaam: hajutatuse võimalus oli bussis tagatud

HÄMMELDUSES REISIJA: Tallinnas pandi kõik lennult saabujad ühte bussi! (34)

Reedel Amsterdamist saabunud reisija oli hämmelduses, kuidas Tallinna lennujaamas pandi kõik saabujad, nii noored kui vanad, ühte bussi külg-külje kõrvale istuma, et nad terminali teise otsa viia. Lennujaama sõnul olid aga kõik võimalused ohutuks bussisõiduks tagatud.

Anonüümsust palunud reisija on viimastel nädalatel korduvalt pikki lennureise teinud ja selline olukord üllatas teda väga, eriti arvestades praegust kooronakriisi.

„Kinosaalis ei või viibida, aga ligi 60 inimest suruti ühte bussi kokku ja niimoodi üheskoos oodati ka kõige väetimaid, viimaseid lennukilt maha tulevaid reisijaid. Sellist „hajutamist“ polnud mitte üheski teises lennujaamas!“ kirjeldas reisija. „Olukorra üle nurisesid paljud reisijad ja see oli tõesti natuke uskumatu!“

Lennujaama pressiesindaja Jane Kallaste kinnitas, et reedesele Amsterdami lennule läks vastu buss, mis transportis reisijad ühest terminali otsast teise. 

„Reisijatele läks vastu lõõtsaga buss, mille mahutavus tavatingimustes on 100 inimest, kui piirangute tõttu on bussi lubatud maksimaalselt 60 inimest. Lennult saabus 53 inimest, seega olid nõuded täidetud ning hajutatuse võimalus bussis tagatud,“ ütles Kallaste.

Juhul, kui lennult oleks tulnud rohkem inimesi, oleks saadetud vastu mitu bussi.

„Vaatamata sellele, et tegemist oli väga lühikese sõiduga, kehtib kogu lennujaama territooriumil, ka bussides, maski kandmise kohustus viiruse leviku tõkestamiseks ning siinjuures oleme alati lootnud reisijate mõistlikule suhtumisele,“ lisas ta.

Reisija hinnangul reaalsuses asi nii roosiline polnud. „Paberil näib see kõik väga lihtne, aga kui lennujaamas on sildid, et tuleb hoida kahemeetrist vahet, siis seda võimalust seal kindlasti polnud. Tänases bussis olid isegi 53 reisijat külg-küljega üksteise vastas ja me pidime ennast praktiliselt peale suruma, et bussile mahtuda... On arusaamatu, miks viiakse reisijaid bussiga ühest terminalist otsast teise, mitte ei pargita lennukit sobivama värava juurde!“ imestas ta.

Kallaste selgitas, et lennuk pargiti terminali äärde, kuid platsi, kuhu lennuk pidi esialgu minema, ei saanud tol hetkel kasutada. 

„Seetõttu pargiti lennuk teise värava juurde, mis viis Schengeni alale. Kuna aga Amsterdamist saabujad peavad täitma piiriületaja deklaratsiooni ning jääma riiki saabumise järel eneseisolatsiooni, tuli reisijad viia non-Schengen alale. Ohutuse ja turvalisuse eesmärgil ei saa me reisijaid jala liikuma lasta ning seetõttu tuli kasutusele võtta buss,“ seletas Kallaste.