Foto: Merilin Ulm
Uudised
2. märts 2021, 16:23

Mupo: maskikandmisega on lood üllatavalt head (3)

Teisipäeval jälgisid mupo ametnikud koos abijõududega maskide kandmist Tallinna ühistranspordis. Vaatluse all olid Vabaduse platsi, Kristiine keskuse ja Balti jaama ühistranspordipeatused ning Viru Keskuse bussiterminal.  

Kui hommikusel instruktaažil anti inspektoritele kaasa tuhandeid maske, siis õhtuste kokkuvõtete tegemisel selgus, et neis ära kasutamist leidis vaid väike osa.

„Olukord oli üllatavalt hea. Üldine tagasiside oli, et enamikel reisijatest olid maskid ees ja neid palju jagada ei tulnud. Küll aga astus maskijagajatele bussipeatustes juurde inimesi, palvega endale mask anda. Seega kokkuvõtvad numbrid ei näita täpset seisu ühistranspordis, küll aga üldist maskide kandmise meelsust. Inimesed oli tublid, mõistvad ja rahulikud. Maskist loobujaid oli vaid üksikuid,“ märgib Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Aivar Toompere. 

Kokku kontrolliti päeva jooksul 361 ühikut ühistransporti ja jagati 408 maski. Enim maske jagati Vabaduse platsil Lasnamäe ja kesklinna poole suunduvates bussides-trollides, kus kontrolliti 62 ühikut transporti ja jagati 145 maski. Balti jaamas kontrolliti 52 erinevat transpordivahendit ja jagati 70 näokatet, Viru bussiterminalis olid vastavad arvud 60 : 60, Kristiines 62 : 45, Keskraamatukogu juures olevas peatuses 67 : 46 ja Vabaduse platsil linnavalitsuse vastas asuvas bussipeatuses 58 : 42.

Järgnevatel päevadel laieneb aktsioon Lasnamäele, Põhja-Tallinna ja Haaberstisse.